Trafiğe kayıtlı 483 bin 767 aracın bulunduğu Aydın'da koronavirüs salgınından dolayı vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmayıp özel araçlara binmeyi tercih etmeleri araç sayısını arttırdı. Araç sayısının artmasının yanı sıra turizm merkezleri güzergahında yer alan kentte, turizm sezonunun açılması, trafiği olumsuz etkiledi.
Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, turizm merkezleri istikametine giden yolların Aydın'dan geçtiğini hatırlatarak, "Bundan dolayı Söke ve Aydın-Denizli Karayolu'nda araç yoğunluğu oluşmakta. Bir de salgın nedeniyle vatandaşların toplu taşıma araçlarını değil de özel araçlarını kullanmayı tercih etmeleri trafik yoğunluğuna kaktı sunmakta" dedi.

"9 SAATTEN FAZLA ARAÇ KULLANILMAMALI"

Tüm araç sürücülerini can ve mal güvenlikleri için trafik kurallarına uymaya davet eden Başkan Özmeriç, uzun yola çıkacak sürücüleri de uyardı. Özmeriç, "Bir günde 9 saatten fazla, devamlı ise 5 saatten fazla araç kullanılmamalı. Araç sürücüleri saat başına 10-15 dakika çay veya kahve molası vermeli" ifadelerini kullandı. Trafik ışıklarına yakın benzinliklerin kırmızı ışıktan kurtulma yolu olarak kullanılmaması gerektiğini belirten Özmeriç, kontrolsüz kavşaklarda ise önceliğin kavşakta bulunan sürücülere ait olduğunu sözlerine ekledi.