Aydın’ın Çine ilçesinin Hamitabat Mahallesi’nde 1,5 yıldır hizmet veren Pidem Madran işletme sahibi Bilal Eser, kentin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pide ile çikolatayı taş fırında buluşturdu. Bugüne kadar kentteki çeşitli ustalar tarafından yapılan kıymalı, kaşarlı, yumurtalı, tahinli, kuşbaşılı, yumurtalı, künarlı ve incirli pidenin ardından Bilal Eser, çikolatalı pide yaptı. Benzersiz bir lezzet olan çikolatalı pide, vatandaşların beğenisini kazandı.

“KENDİM DENEYEREK YAPTIM”

Ege Bölgesi’nde çikolatalı pideyi yapan tek işletme olduklarını ifade eden 13 yıllık pide ustası Bilal Eser, “Pide, Aydın’ın yöresel lezzetlerinden bir tanesi. Bugüne kadar kentteki çeşitli ustalarımız tarafından kıymalı, kaşarlı, yumurtalı, tahinli, kuşbaşılı, yumurtalı, künarlı ve incirli pide yapıldı. Bu anlamda Pidem Madran olarak bizler de pideyi çikolata ile buluşturmak istedik. Çikolatalı pideyi tamamen kendim deneyerek yaptım. Güzel bir lezzet ortaya çıktı. Pideye yeni bir lezzet kattığım için mutluyum.” dedi.

“İLGİDEN SON DERECE MEMNUNUZ”

Çikolatalı pidenin yapılış sürecini anlatan 29 yaşındaki Bilal Eser, “İlk olarak kalıp çikolatayı meyve ekleyerek hamurun içerisine koyuyorsunuz. Ardından gerekli işlemleri tamamladıktan sonra kapalı bir şekilde fırına atıyorsunuz. Fırında piştikten sonra üzerini sosla süsleyip servis ediyorsunuz. Yeni bir ürünümüz olan çikolatalı pide, vatandaşlarımız tarafından oldukça sevildi. Vatandaşlarımızın yapmış olduğumuz çikolatalı pideye ilgi göstermelerinden son derece memnunuz. Tüm vatandaşlarımızı çikolatalı pide başta olmak üzere pidenin tüm lezzetlerini tüketmeleri için işletmemize bekliyoruz.” diye konuştu.