Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Yunus Yıldırım, resim yeteneği ve bilgisiyle kentte değer katıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği’nden 2013 yılında mezun olduktan sonra özel bir okulda görev yapan 30 yaşındaki Yıldırım, kent estetiğini güzelleştirmek ve sağlıklı ürünlere dikkat çekmek için duvar ressamlığına adım attı. Bu kapsamda proje hazırlayan Yıldırım, gerekli desteği aldıktan sonra Efeler’in sokak ve caddelerindeki duvarlara resimler çiziyor. Kentin yerel ürünleri olan incir ve zeytin başta olmak üzere çeşitli sağlıklı ürünleri duvarlara çizen Yıldırım, yaptığı bu resimlerle kent estetiğini de güzelleştiriyor.

“AMACIM, SANATIN GÜCÜYLE DUVARLARA ESTETİK KAZANDIRMAK”

Resim yapmaktan büyük keyif aldığını ifade eden Yıldırım, “Çocukluk hayalim olan resim öğretmenliği bölümünü kazanarak mezun oldum. Mesleğimi büyük bir gururla sürdürüyorum. Son dönemde duvar ressamlığına yöneldim. Duvarlara resim çiziyorum. Bu resimleri çizme amacım Aydın halkına yöremizde yetişen sağlıklı besinleri hatırlatmak, hazır gıdalar yerine yerli üreticilerimizin sağlıklı ürünlerini tüketmeye yöneltmek, şehrin kirli duvarlarını sanatın gücüyle renklendirmek bir estetik kazandırmaktır. Hayalim, şehrimizin boş duvarlarını tıpkı yabancı ülkelerdeki gibi resim sanatıyla donatmak, insanlara sosyal mesajlar vermek, bilinçlendirerek sanat sevgisi aşılamak.” dedi.

“ATÖLYE KURUP SERGİ AÇMAK İSTİYORUM”

Resim alanında birçok hedefinin bulunduğunu dile getiren Yıldırım, “İmkanım elverdiği sürece resim yapacağım. Bu sanat dalında kendimi daha da geliştirmek istiyorum. Bu anlamda birçok hayalim var. Kendime ait bir resim atölyesi kurmak, öğrenci yetiştirmek, sergiler açmak, şehrimizin duvarlarını tarihi ve kültürel duvar resimleriyle renklendirmek, insanlarımıza sanat sevgisi aşılamak gibi hayallerimi önümüzdeki yıllarda gerçeğe dönüştürmek istiyorum.” diye konuştu.