2 yıldır Yaykın İlk ve Ortaokulu Müdür Vekilliği yapan Murat Şahin ve aynı okulda Müdür Yardımcılığı yapan eşi Zehra Yurdakul Şahin, okulda eğitim alan 155 öğrenciyi hayata hazırlarken hem de kurumların ve vatandaşların desteği ile birlikte Bingeç İlkokulu bahçesine 350 adet zeytin fidanı dikti. 50 yıldır öğrencisi olmayan okulun bahçesi değerlendirilirken öğrenciler de sık sık uğrayarak büyüyen fidanları kontrol ediyor. Bu sayede okul bahçesi çocuk sesleriyle eski günlerine dönerken Bingeç Mahallesi öğrencilerinin de taşımalı eğitim gördüğü Yaykın İlk ve Ortaokulu için önemli bir gelir kaynağı yaratılmış oldu. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki çevresinde okulu olmayan pek çok mahalledeki öğrencilerin taşımalı eğitim gördüğü Yaykın İlk ve Ortaokulunun hayata geçirdiği bu proje takdirle karşılandı.

OKUL BAHÇESİ ŞENLENDİ

Okulda idarecilik yapan Şahin çiftinin geliştirdiği projeye Milli Eğitim Müdürlüğü de sahip çıkarken öğrenci aileleri ve hayırsever vatandaşlar fidan temininde, Karacasu Belediyesi de arazi çalışmalarında destek verdi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Yaykın İlk ve Ortaokulu Müdür Vekili Murat Şahin, “4 yıl önce okulumuzda Türkçe Öğretmeni olarak göreve başladım. 2 yıl müdür yardımcılığı yaptım. Son 2 yıldır da Yaykın İlk ve Ortaokulunda Müdür Vekilliği yapmaktayım. Bingeç Mahallemizde kullanılmayan okul Yaykın’daki okulumuza gelip giderken kullandığımız yol üzerinde. Bu mahallenin çocukları da okulumuzda öğrencimiz. Bu sebeple burayı yakından biliyoruz. Kullanılmayan bu okulun bahçesini değerlendirmek adına, "Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecek kuşaklar serinler" hedefiyle bir proje geliştirdik. Bu proje kapsamında Bingeç İlkokulu bahçesine toplamda 350 zeytin fidanı diktik. Bunun yanında arazi komşularının bizlere hediye ettiği 50 incir ağacı da var. İncir ağaçlarımız birkaç yıl içinde, zeytinlerimiz de 5 yılda ürün verecektir” dedi.

“GELECEĞE VE ÖĞRENCİLERİMİZE GÜZEL BİR MİRAS”

Sözlerini sürdüren Şahin, “Hem okulumuz için ciddi bir gelir kaynağı oluşturmuş olduk hem de kullanılmayan bir bahçeyi şenlendirmiş olduk. Burada 5-10 yıl sonra bizlerin adının hayırla anılmasına vesile olursak ne mutlu bizlere. Projelerde eşim ve Müdür Yardımcım Zehra Yurdakul Şahin en büyük destekçim. Bir arada olmak bize ayrı bir güç kattı. Bu 16 dönümlük alan Milli Eğitime ait. Fidanları destekçilerimiz sayesinde sağladık. Arazi çalışmalarında Karacasu Belediyesi destek oldu. Fidan dikim işçiliği giderlerini okul olarak karşıladık. Projemiz esnasında desteklerini esirgemeyen Karacasu Kaymakamlığımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Karacasu Belediyesine ve bizlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Müdür Yardımcısı Zehra Yurdakul Şahin ise, “Okulumuzda 2 yıldır müdür yardımcılığı yapıyorum. Bu projeyi hem Müdürüm hem eşim olan Murat Şahin’le düşünerek geliştirdik. Geleceğe ve çocuklarımıza güzel bir miras bıraktığımız için mutluyuz” dedi. Okul Aile Birliği Başkanı Yücel Özefe de, “Okul idarecileri Murat Şahin ve Zehra Yurdakul Şahin hocamıza teşekkür ediyorum. Okulumuz ve iki mahallemiz için de güzel bir çalışma oldu” ifadelerini kullandı.