Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, kültür sanat muhabirlerini ağırladı. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen organizasyona Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 50 gazeteci katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek verdiği program kapsamında gazeteciler, Kuşadası'ndaki Dilek Yarım Adası Milli Parkı, Kadıkalesi kazı alanı, Tarihi Kuşadası Kervansarayı ve Mikro Minyatür Müzesi'ni gezdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan'ın da eşlik ettiği gezide gazeteciler Kuşadası'nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi Plajı'nda tüplü dalış yaptı. Dalışta, denizin 10 metre altında üzerinde ' Aydın' yazılı pankart açılarak kentin tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekildi.

“AYDIN’IN HAVASI DA İNSANLARI DA ÇOK SICAK”

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (ABGC) Cem Ulucan, Aydın’ın farklı ve güzel bir kent olduğunu belirterek, “Aydın'ın havası sıcak ama insanları da çok sıcak. Tarihi ve kültürel değerleri fazla. Dört kutsal kitapta da anılan en güzel incir ve daha birçok ürün bu bereketli topraklarda yetişiyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen gazeteci dostlarımıza sadece yer üstündeki güzellikleri değil, Aydın’ın denizinin de güzel olduğunu gösterdik. Didim, Söke ve Kuşadası belediyelerinin yanı sıra su altı tüplü dalış etkinliğine sponsor olan psikolog Serkan Sevim'e teşekkür ederiz" dedi.

“SİZLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan ise güzel bir etkinlikte birlikte olmaktan mutlu olduklarını kaydederek, “Aydın gerçekten çok güzel bir yer. Heredot’un söylediği gökyüzü altındaki en güzel yeryüzü olan bir yer. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Aydın’ın bu güzelliklerini sizlerin de okurlarınıza anlatmanız değer katacak. Sizlerin, turizmcilerin ve yatırımcıların her zaman yanındayız” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ TURİZMİ 81 İLE YAYMAK”

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Genel Başkanı İbrahim Gökdemir de, "Turizmi 81 ile yayma ve ülkemizin eşsiz kültürel mirasını milletimize hakkıyla tanıtma hedefiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz medya, kültür, sanat ve turizm buluşmaları projesinin ikinci durağı efeler diyarı Aydın oldu. Aydın ilimiz, kültürüyle olduğu kadar derin tarihi ve bıraktığı izlerle açık hava müzesi. 23 antik kent barındıran bir açık hava müzesinden bahsediyoruz. Bütün bunların yanı sıra Aydın deniz, kum, güneş turizminin ülkemiz açısından önemli bir merkezi. Bütün bunları alt alta koyduğunuz zaman Aydın ve Kuşadası’na hayran kalmamak elde değil” dedi.