Didim Halk Eğitim Merkezinde açılan sergiye İlçe Kaymakamı Halil Avşar, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Çıplak, İlçe Jandarma Komutanı Onur Çark, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner, bazı siyasi parti yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı.
Serginin açılışında konuşan Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner, 1 buçuk yıldır pandemi nedeniyle yarı zamanlı eğitimler ve açılan ve kapanan eğitim süreçlerinde etkilendiğini belirterek, “Pandemiden önce 600 kursumuz varken bu yıl 240 kurs açabildik. Toplamda 4 bin öğrencimize kurs verdik. Pandemiden kaynaklı öğrenci sayılarımızda da düşüş oldu. Yaz okulu ve hijyen eğitimlerimiz yaz sezonu boyunca devam edecek.” dedi.
Öner konuşmasında devam eden ve planlanan kurslarla ilgili de bilgiler vererek “Bu süreçte ev kadınlarımıza beceri eğitimleri kapsamında birçok alanda yeterlilik geliştirme kursları açılmış ve devam etmektedir. Kadınlarımızın ürettikleri bu mal ve mamullerin ilçemiz belediyesince düzenlenecek stant ve satış reyonlarından da kurum olarak sadece kursiyerlerimizin belirli bir sıra ve disiplin içinde faydalanabilmeleri için stant tahsisleri talep etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

YABANCI KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ


Öner’in konuşmasının ardından ilçe protokolü tarafından serginin açılış kurdelesi kesilerek, sergi alanı gezildi. Serginin sonunda Didim’de ikamet eden yabancı kursiyerlere İlçe Kaymakamı Halil Avşar ve İlçe Garnizon Komutanı Çetin Gülseven tarafından sertifikaları verildi.