Kuşadası'nda 7 yıl içerisinde çözüm odaklı bir sonuca ulaşamayan evlerini boşaltan Mücella Emgin ve Dergah sitesi sakinleri Kamuoyuna içinde bulundukları zor durumu yansıtan bir açıklama yaptılar.

'ÇÖZMELERİ GEREKEN SORUN ZOR DEĞİL, MAĞDURUZ'


Yapılan açıklamada; " Bazılarımız 15 sene çalışıp bazılarımız 10 sene borçlanıp, bin bir zorlukla hayatta sahip olabileceğimiz tek mülkün sahibi olabildik. Mahkeme bilirkişisinin ara raporunda belirttiği üzere AVM grubu ve Kuşadası Belediyesi’nin hatalı olduğu bir temel kazısı sebebiyle oluşan yer kaymasından dolayı 14 Kasım 2014 tarihinde yuvalarımızı terk etmek zorunda kaldık. O tarihten bu yana mağduriyet yaşanan bölgede 120 aileye mensup onlarca çocuk, onlarca anne, onlarca baba 7 yıldır evsiz. 7 yıldır ikamet etmediğimiz evlerimize halen konut kredisi ödeyen komşularımız var. 4 kat malikimiz vefat etti.
Bu süreçte çektiği sıkıntı, stres ve tahliyenin getirdiği maddi olumsuzluklar sebebiyle hastalanan, psikolojisi bozulan, ailevi problem yaşayan, boşanan, ekonomik sıkıntı yaşayan, borç batağına düşen komşularımız var. Bunlar gibi onlarca dertle boğuşmaya devam ediyoruz. Derdimizi anlatmak için yetkililere sitem etsek, basın açıklaması, etkinlik yapsak anında bazı siyasilerin muhalifi, bazılarının yandaşı olmakla suçlanıyoruz. Şucu, bucu, şuncu, buncu diye yaftalanıyoruz. Çünkü insanlar acıdan delirdiğinde acısını değil deliliğini görmek her zaman yetkililerin işine geliyor ve çözmeleri gereken sorunları daha da ötelemek için bahane oluyor."

'AVM GRUBUNUN VE YETKİLİLERİN BİRAZ DAHA DUYARLI OLMASINI BEKLİYORUZ'


"Biz bu acılar ile “delirirken” bize bu durumu yaşatan AVM grubu bizi bu durumdan bir an önce çıkaracak çözümleri üretmesi gereken valilik, Büyükşehir belediyesi, Kaymakamlık, Kuşadası belediyesi, adliye ve diğer kurum yetkilileri hayatlarına devam ediyorlar. Başta AVM grubu olmak üzere tüm yetkililerin evlerinde aileleri ile vakit geçirirken, çocuklarının gözünün içine bakarken, aynaya bakarken, uykuya dalarken (ki bizce sorumluluk sahibi olup uykularının kaçması gerekir) hatta her nefeste Kuşadası'nda yer kayması mağdurlarını gözlerinin önüne getirip dertlerimizle dertlenmesi gerekir. Süreci takip ettiğimiz kadarıyla kayma bölgesine 2018 yılında yapılan istinat duvarı ve dolgudan sonra 2019 yılında yapılan ölçümler sonucunda bölgedeki kaymanın durduğunun tespit edildiğini biliyoruz. O tarihten bu zamana geçen yaklaşık 2 senede daha somut adımlar atılabilirdi. Güncel olarak evlerimize geçmemizin önünde bir engel olmaması gerekir. Lütfen bunca insanı gereksiz bürokratik ayrıntılara feda etmeyin. İlk gün söylediğimiz gibi AVM grubu ve yetkililerden gelecek her türlü çözüm önerisini koşulsuz şartsız görüşmeye açık olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. AVM grubu ve yetkililerin biraz daha vicdanlı biraz daha gayretli ve biraz daha iyi niyetli olmasını beklemek aslında çokta yüksek bir talep değil. Hakkımız olan evlerimizi istiyoruz " denildi.
Evleri kayan mağdurlar ayrıca, Belediye Başkanı Ömer Günel'in seçim öncesi verdiği sözü hatırlattılar, çözüm odaklı çalışmasını beklediklerini söylediler. İMZA : ENVER ÖNDER