Germencik'in Mursallı, Çine'nin Yeşilköy, Didim'in Denizköy, Efeler'in Kardeşköy, Ovaeymir, Bademli ve Cuma, Söke'nin Atatürk, Kuşadası'nın Camiatik, Yenipazar'ın Donduran, Kuyucak'ın Aydınoğlu ve Dereköy, Nazilli'nin Altıntaş, Dualar ve Hamidiye mahallelerinde muhtarlık ara seçim heyecanı yaşandı. 2019 yerel seçimleri ile birlikte göreve gelen 15 mahalle muhtarı, ölüm ya da farklı nedenlerle görevlerinden ayrıldı. Seçim kurulu, söz konusu mahallelerde, muhtarlık ara seçimi yapılmasına karar verdi.

99 SANDIK KURULDU


Muhtarlık seçimleri için çeşitli okullarda, 99 sandık kuruldu. 27 bin 842 seçmenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimlere, vatandaşlar ilgi gösterdi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ


Seçimlerde, koronavirüs tedbirleri uygulandı. Oylarını kullanmak için okullara gelen vatandaşları, muhtar adayları kapıda karşılayarak, kendilerine destek istedi. HES kodu kontrolleri yapıldıktan sonra okullara giren vatandaşlar, oylarını sandıklara attı.

“SONUÇLAR HAYIRLI OLSUN”


Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, muhtarlık ara seçimleri hakkında bilgi verdi. 15 mahallede muhtarlık ara seçiminin yapıldığını belirten Aksoy, “Muhtar adaylarına başarılar diliyorum. Seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması için gerekli tedbirler alınmıştır. Sonuçlar hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.