Bu yıl başkanlığını gazeteci yazar Nedim Şener’in yaptığı törene Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel, Kuşadası Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kadriye Balıkçı, Lütfi Suyolcu’nun kızı Çiğdem Suyolcu ile yakınları ve sevenleri katıldı.
İş insanları ve sivil toplum kuruluşları başkanlarının yer aldığı seçici kurulun 'Kent ve Yaşama Kültürü' ödülünü Canan Güler'e vermesinden dolayı mutluluğunu dile getiren Lütfi Suyolcu’nun kızı Çiğdem Suyolcu, babasının her şeyden önce çok iyi bir baba olduğuna dikkat çekerek, “Onun öğretileri sayesinde ayakta duran ve kendine güvenen bir birey haline geldim. Onu çok özlüyorum" dedi. Bu yıl Lütfi Suyolcu Onur Ödülü’ne layık görülen Canan Güler'in çalışmalarını takdir ve beğeni ile karşıladığını ifade eden Çiğdem Suyolcu, Güler’e başarılarının devamını diledi.

“İYİ Kİ TANIMIŞIM”


2021 Yılı Lütfi Suyolcu Onur Ödülüne layık görülen Mimar Canan Güler ise Erdoğan Öven Engelliler Köyünün kuruluş süreci ile ilgili bilgi verdi. Merhum Lütfi Suyolcu ile anılarını paylaşan Canan Güler, "Çok disiplinli ve her şeyi takip eden bir insandı. Yapılan işlerin hap takipçisi olmuştur. kişiliği ve duruşuyla örnek bir insandı. İyi ki tanımışım merhum Lütfü Suyolcu'yu. Bu onur ödülüne layık görüldüğüm için çok mutluyum diyerek, ödülünü Kuşadası Engelliler Derneği ve Köyü için çalışan tüm bağışçılar ve gönüllüler adına aldığını belirtti, tüm engellerin sevgi ile ortadan kalkabileceğini söyledi.
1977-1980 ile 1989-1994 tarihleri arasında Kuşadası Belediye Başkanlığı yapan ve 1995 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Lütfi Suyolcu adına ödülün 16 Mayıs günü verilmesi düşünülürken, pandemi nedeniyle tören iki kez ertelenmişti. Ödülü geçtiğimiz yıllarda Ali Ergül ve Hüseyin Arabul almıştı.