Didim Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen geziye Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Genel Başkanı İbrahim Gökdemir, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Başkanı Cem Ulucan, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Ümit Özmen ve basın mensupları katıldı. Medya, Kültür, Sanat ve Turizm Buluşmaları Projesinin ikinci durağı olan Didim’deki etkinlik kapsamında basın mensupları Didim Belediyesinin ev sahipliğinde ilk olarak Didim Belediyesi Mübadele ve Anı Evi’ni gezerek bilgiler aldı.
Ardından İlçenin simgesi olan binlerce yıllık Apollon Tapınağı’nı rehber eşliğinde gezen basın mensupları bol bol fotoğraf çektirdi.

“VERİMLİ BİR GEZİ OLDU”


Gezi kapsamında daha sonra üstü açık city bus ile Balat Mahallesindeki Dünyaca ünlü Milet Antik Kenti gezildi. Milet Antik Kenti’nin ardından Didim Belediyesi Tıbbi Aromatik ve Süs Bitkileri Serası’nı gezen basın mensupları, sera hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
Gezinin son durağı Orman Kampı olurken basın mensupları Didim Belediyesince öğle yemeğinde ağırlandı.
Geziyle ilgili değerlendirme yapan Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, Didim Belediyesinin katkılarıyla ilçenin tarihi, kültürel ve ören yerlerini gezerek yerinde bilgiler verildiğini kaydedip ilçenin ve Aydın’ın tanıtımı noktasında verimli bir gezi olduğunu ifade etti.