Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Aydın’da ilk ve ortaokullar arasında düzenlenen yarışmada öğrenciler sıfır atık sistemini kullanarak en çok atığı toplamak için birbirleriyle tatlı bir rekabete girdi. En çok atığı toplayan 5 öğrenci, Valilikte düzenlenen törenle Vali Hüseyin Aksoy tarafından ödüllendirildi. Etkinlikte Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat ile Çevre Şehircilik İl Müdürü Taha Al da hazır bulundu.

CİDDİ TASARRUF SAĞLANDI

Vali Aksoy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık projesi kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonunda illerde çalışmalar yapıldığını belirterek, “Aydın'da Sıfır Atık projesi kapsamında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi, eğitim çalışmaları yapıldı. Bu sayede 1 ton 903 kilogram kağıt, 502 ton atık plastik, 250 kilogram atık pil, 6 bin 770 kilogram elektrik ve elektronik atık, 2 bin 412 kilogram atık cam, bin 949 ton atık metal, 2 bin 572 kilogram bitkisel yağ toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. 2 bin 730 metreküp depolama alanı yapılan çalışmalarla tasarruf sağlanırken 2 milyon 599 bin kilovatsaat enerji tasarrufu, 327 bin 468 litre petrol tasarrufu, 10 bin 661 metreküp su tasarrufu, 640 ton ham madde tasarrufu sağlandı ve 2 bin 570 litre biyodizel üretilmiş ve bu sayede toplamda 6 bin 473 ağaç kesilmesi önlendi” dedi.

GENÇLERİMİZ ÇEVRE KONUSUNDA HASSAS

Öğrencilerin sıfır atık konusunda duyarlılık gösterdiğini dile getiren Aksoy, şöyle konuştu: "Toplumsal olarak çevreye büyük bir hassasiyet içerisinde yaklaşmamız gerektiğini ifade ediyorum. Devraldığımız dünyayı bizden sonraki gençlerimize, çocuklarımıza daha iyi şekilde devretme sorumluluğumuz bilincinde olmamızın gerektiğini ifade ediyorum. Özelikle gençlerimizin çevreye büyük bir hassasiyet içerisinde olduklarından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hep birlikte yaşanabilir bir dünyayı, yaşanabilir içeriğe ait bir alanı ortaya koymak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Vali Aksoy, konuşmasının ardından öğrencilerine bisikletlerini takdim etti.