Katıldığı televizyon programında ekonomi ve iş dünyası üzerinde değerlendirmelerde bulunan Başkan Ülken, pandemi ile mücadelede aşıların önemine dikkat çekti. Bazı ülkelerin aşılama çalışmalarında önemli mesafeler alarak çoğu kısıtlamaları kaldırdığını ifade eden Ülken, şunları dile getirdi: “Uzun süreli bir dönemin tam bitmediği ancak kısmi azalmanın olduğu bir dönemdeyiz. Saat kısıtlamasının büyük problem arzettiğini belirtmemiz lazım. Temmuz ayını beklemeden tekrar değerlendirilip saat sınırlamasının kaldırılacağını umut ediyorum. Halen eğlence sektörü başta olmak üzere açılmayan işletmeler var. Kapanmanın tamamen aşılama ile çözüleceği bir dönemi artık göreceğiz. Gelişmiş ülkelerin çoğu aşılama çalışmalarını hızlı bir şekilde ilerletip tamamen maske ve sosyal mesafeyi kaldırdıkları bir süreci yaşıyorlar. Bizim de artık kapanma ile değil aşılama ile, kapanmanın tamamen gündemimizden çıktığı dönemin yaşanması lazım.”

KDV VE KİRA STOPAJI İNDİRİMİ 1 YIL UZATILMALI


Mali anlamda ciddi bir kriz yaşandığının altını çizen Başkan Ülken, “Kapanmadan en çok etkilenen sektörler için Nefes kredisini başlattık. Bu krediye yoğun talep geliyor. TOBB olarak tüm kaynakları üyelerimize kullandırıyoruz” diye konuştu.
KDV ve kira stopajı indirimini de yeterli görmediğini kaydeden Başkan Ülken, “İndirimler yeterli değil. Kira stopajında yüzde 10 çekilen tutar Temmuz’a ertelendi. Bu uygulama bir yıl devam ettirilmeli. Kira stopajındaki indirim belli sektörlerde devam etmeli. Yıkıcı etki gören sektörlerde indirimin devam etmesi hatta sıfırlanması gerekir” ifadelerini kullandı.