Koronavirüs dolayısıyla iş yapamayan esnaflara devlet tarafından verilen hibe desteklemeleri devam ederken, konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, tüm esnafların bu hibelerden yararlanması gerektiğine vurgu yaptı. Oda binasında gerçekleşen basın toplantısında Erul’a, Başkan Yardımcısı Nihat Özçevik, Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Arslan ve Genel Sekreter Ayşe Durmaz eşlik etti.
Erul, devletin pandemi sürecinde belirli dönemlerde değişik miktarlarda hibe destekleri olduğunu hatırlatarak son açıklanan hibe desteklerinden birçok esnafın yararlanamadığını ifade etti.

“CİMER’E BAŞVURUN”


Erul, sözlerini şöyle sürdürdü; “Öncelikle Didim esnafının sıkıntıları var ama bizim bahsettiğimiz konular aynı zamanda Türkiye'deki bütün esnafları da ilgilendiren bir konu. Mesela bir örnek verelim; farklı meslekten iki tane aynı anda kayıt olmuş bakkal ve kahve var. Aynı anda açılmış ama ilk sıradaki bakkalmış nace kodu yani meslek kodu ilk sıradaki bakkal olduğundan destek alamıyor. biz bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Bunun gibi birçok örnekler var. Türkiye genelinde ise bu bahsettiğimiz durumlar var. Nace kodlarında bir düzenleme yapılması gerekiyor. Zaten bizim talebimiz tüm esnaflarımıza hibe desteğinin verilmesi. Bakanlığı aradık, yetkililerden bilgi aldık. İlgili üst kuruluşlara da sorduk. Bize hep şunu dediler CİMER'e sürekli başvuru yapın. Biz de hibe alamayan esnaflarımızı bilgilendireceğiz ve CİMER’e başvurmalarını isteyeceğiz. Bu konuda esnaflarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Devletimizin de bu çağrıya kulak vereceğine inanıyorum.” dedi.