Önceki meclis toplantılarında olduğu gibi CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Gencay, CHP parti yönetim kurulu üyeleri Serkan Kurt, Ali Akar ve Osman Can, Erdoğan Gönenç, MHP Kadın Kolları Başkanı Gülşen Odabaşı ve vatandaşların takip ettiği Belediye toplantı salonundaki meclis oturumu bir önceki meclis zaptının oylanması ile başladı. Bir önceki meclis zaptına itiraz eden İYİ Partili Meclis Üyesi Nail Kurt, “Meclis zaptıyla ilgili süre gelen yanlışlıklar var. Kasıt mı yoksa ihmal mi anlamak mümkün değil. Meclis üyelerinin kendi sözleri ifade ettikleri şekilde zapta geçmeli. Denetim Kurulu raporunu mesela Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim ettiğimizi söyledik ama kayıtlara geçmemiş. Şu anda da düzeltmeleri söylüyorum tamam diyorsunuz ama not bile almıyorsunuz söylediklerimizi” dedi. Yazı İşleri Müdürü Nuri Ceylan, “Bu konuda zaten girişimlerinizi yapmışsınız. İdari ya da adli yargıda nasıl karar verirlerse ona göre zaten işlem yapılır” dedi. Ardından gerekli düzeltmelerin yapılacağının söylenmesiyle bir önceki meclis zaptı oy birliği ile kabul edildi.

2 KEZ REDDEDİLEN MADDE YİNE GÜNDEME GELDİ


Belediye, Kaymakamlık ve GEKA iş birliği ile yörenin tarihi ve kültürü olan çömlekçilik ile ilgili 29 Haziran-4 Temmuz 2021 tarihleri arasında 1. Uluslararası Karacasu Kırmızı Eller Çömlek ve Sanat Çalıştayı için Plan ve Bütçe Komisyonu kararı okundu. Çömlek çalıştayı ile ilgili olarak Belediye bütçesinden maddi imkanlar doğrultusunda karşılanmasına ve bu konuda belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra Belediye Tekniker kadrosunda sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Daha önce de 2 kere meclis gündemine getirilen ve reddedilen gündem maddesi 4 kabul oyuna karşılık 5 ret ve 3 çekimser oyla kabul edilmedi.

PAZAR YERİ İMAR DEĞİŞİKLİĞİ


Bir vatandaşın borcunun sulhen tasfiyesi ile ilgili Belediye Plan Bütçe Komisyonunun kararı bir çekimser oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Yaylalı Mahallesi 263 ada 80 parsel ve Pazar yeri 11000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşüldü. İmar Müdürlüğü personeli Selma Cabar bu konuda, “Mevcuttaki imar planında açık Pazar yeri olarak kullanılan kısım Pazar yeri ancak arkadaki kısım park olarak gözükmekte. Mevcutta bu alana dolgu yaparak uzatarak Pazar yeri yaptık. Bu imar durumundaki karışıklığını gidermek için böyle bir değişiklik yaptık. Pazar yerimiz şu andaki iki Pazar yerini kapsayan şekilde 22 araçlık otopark ve önceki park alanından daha büyük bir alanına dönüştürülmüştür. Mevcut Pazar yerimiz bin 318 metrekareyken önerilen Pazar yerimiz 4 bin 859 metrekareye çıkarılmıştır. Park alanımız Bin 536 metrekareyken bin 800 metrekareye çıkarılmıştır” dedi. Gündem maddesi bir çekimser oya karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Palamutçuk Köyü Sulama Kooperatifinin belediyeye ait alanın kendilerine tahsis edilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

İKİ YER SATIŞI KARARI ALINDI


Koçer Mermer Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin ilçeye bağlı Tepecik Mahallesinde bulunan 102 ada 53 parselde kayıtlı 2 bin 530 metrekarelik araziyi satın almak istediğine yönelik belediyeye sunduğu dilekçe okundu. Bu talep bir ret oyuna karşılık oy çokluğu ile karar alındı. Yaylalı Mahallesinde bir şahsın evinin bitişiğinde bulunan belediyeye ait 356 ada 4 parselde 454 metrekare arsanın satışı talebi ile ilgili gelen dilekçe okundu. Satış talebi oy birliği ile kabul edildi. Belediye bünyesinde kurulan iktisadi işletmenin işleteceği akaryakıt istasyonun açılabilmesi için ticaret odasına kayıt yaptırılması ile ilgili gerekli olan meclis kararı oy birliği ile alındı.