Toplantıya Başkan Vekili Celalettin Erol başkanlık etti. CHP’li Ali Çağlar, Kerim Küsmez, Tahsin Kurt’un yanı sıra AK Parti’den Cemal Engil, Şakir Saruhan, Eda Yücel İlhan ve Erdinç Ülker, toplantıya mazeretli olarak katılmadı.

"GEREKENİN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ"


Gündem öncesinde söz alan Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci, Ulu Önder Atatürk’e yönelik olarak sözler sarf eden imamı eleştirerek, “Kurtuluş Savaşı’mızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz. Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii'nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan'ın, Mustafa Kemal Atatürk'ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz. Ayasofya'nın bulunduğu İstanbul'u 6 Ekim 1923'te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'tür. Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına "katli vaciptir" diye fetva veren işbirlikçi Dürrizade'ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, "Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar" diyen Sütçü İmam'lar vardır. Atatürk'e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir. Didim Belediyesi Millet İttifakı Meclis üyeleri olarak, Atatürk'e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ


Meclis öncesinde AK Partili Mevlüt Kandil, ilçeye bir kombine mezbaha kazandırılması konusunda önerge verirken, önergeye yazılı cevap verileceği bildirildi.
AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Tekdemir ise Altınkum’daki vakıflar arazisinin ihalesine Didim Belediyesinin katılmasını işaret ederek, Cumhur İttifakı olarak destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Başkan Vekili Celalettin Erol ise belediye bütçesinin 136 milyon TL olduğunu hatırlattı. Erol, Didim Belediyesinin bu imkanlarla ihaleye girmesinin ne denli doğru olacağına vurgu yaptı. Bu konuda ortak bir çalışma ve fikir alışverişinin bulunabileceğini dile getirdi. Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde trafo değişikliği konusu komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Sağlık İşlerine bağlı cenaze hizmetlerinin Fen İşlerine bağlanması konusu Hukuk Komisyonuna havale edildi. Maddenin görüşülmesi için toplantıya 15 dakika ara verildi. Ardından madde, komisyon raporuna göre oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.