Aydın’da ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ dolayısıyla Efeler Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından ‘Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim’ temalı sergi açıldı. ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ çerçevesinde açılan sergide kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı eserler gösterime sunuldu. Efeler ilçesindeki Ekrem Çiftçi İlkokulu bahçesinde düzenlenen sergi açılına Aydın Vali Yardımcısı ve Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Aytekin Sezgin, okul müdürü ve davetliler katıldı.

“BİN 62 KURS AÇTIK, 23 BİN KURSİYERE HİZMET VERDİK”


Sergi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Sezgin, “2019 yılı Eylül ayı ve 13 Mart 2020 yılı arasında kurumumuz bünyesinde bin 62 kurs ve 23 bin kursiyere hizmet verdik. Bu kurs ve kursiyer sayısıyla Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Pandemi döneminde kurslarımıza ara verdik. Kurumumuz tarafından bu zorlu dönemde VEFA Destek Grubu'na ve kamu çalışanlarına maske dikilerek destek verildi. İçerisinde bulunduğumuz eğitim ve öğretim yılında pandemi şartlarına rağmen kurslarımız devam etmektedir. 1 Eylül 2020 tarihinden bugüne kadar açılan 670 kurs ile Efeler ilçemizdeki 10 bin 402 vatandaşımızın hayatına dokunduk. Kursiyerlerimiz boş vakitlerini güzel uğraşlar ile değerlendirirken, hem kendilerini geliştirdiler hem de yeni sosyal çevreler edindiler.” dedi.

“12 BİNE ULAŞTI”


Serginin hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş ise, “Her yerde, her zaman, herkes için eğitim şiarıyla ve ilimizde yaşayan tüm vatandaşlara ulaşmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren Halk Eğitimi Merkezlerimiz “Önce İnsan“ parolasıyla gönüllere girmeye devam etmektedir. Salgın şartlarının en etkili olduğu zamanlarda bile faaliyetlerine ara vermeyen Halk Eğitim Merkezlerimiz eğitim almak isteyen hiçbir vatandaşımızı geri çevirmemiştir.” diye konuştu. Ayrıca Okumuş, bir önceki yıl 19 bin vatandaşımıza hizmet veren Efeler Halk Eğitimi Merkezi’nin, salgın şartlarına rağmen, içinde bulunan eğitim öğretim yılı içerisinde şimdiye kadar 12 bin kursiyere ulaştığını ve bu sayının yıl sonunda 20 bine ulaşmasını temenni ettiğini söyledi.

“GÜZEL İŞLER ORTAYA ÇIKARTMIŞLAR”


Vali Yardımcısı ve Efeler Kaymakamı Şahin, törende şu ifadeleri kullandı: “52 bin öğrencisi, 5 bine yakın öğretmeni 189 özel ve devlet okulu ile Efeler bir eğitim ordusu ile ciddi bir hizmet vermekte. Pandemi koşullarına rağmen ilimizin tüm ilçelerinde eğitim hizmeti kesintisiz olarak verilmektedir. Pandemi süreci hayatımıza ciddi değişiklikler kattı. Bu süreç bitse dahi muhtemelen kalıcı bir takım etkileri olacak. Üretimden, eğitimden, sağlığa kadar birçok alanda olumlu yansımaları da olacak. Bizler olabildiğince halk eğitim merkezlerimizin kurslarını aktif kılmaya özen gösterdik. Diğer kurumlarımız ve halk eğitim merkezimizin iş birliğinde birçok alanda kurslar da açılıyor. Bu bağlamda halk eğitim birimlerimiz çok fonksiyonel ve dinamik eğitim birimlerimiz. Kursiyerlerimiz dönem boyunca emek verip güzel işler ortaya çıkartmışlar. Hepsini teker teker tebrik ediyorum”
Konuşmaların ardından düzenlenen halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, akabinde stantları gezerek kursiyerlerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.