Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kafe, restoran ve lokantaların masalara servis vermeye başlayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından yeniden iş yerlerine müşteri ağırlayacak olmanın sevinci yaşayan işletmeciler, sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açarak hazırlıklarını tamamladı. Tüm ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da vatandaşlar, kafe, restoran ve lokantalara akın etti. Pandemi kuralları çerçevesinde vatandaşlar, arkadaşlarıyla bir araya gelerek keyifli bir vakit geçirdi.

“ÇAY İÇMEYİ ÖZLEMİŞİZ”

Kafe, restoran ve lokantaların açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, “Pandemi döneminde bu işletmelerin kapalı olmasından dolayı arkadaşlarımızla vakit geçirecek bir yer bulamıyorduk. Zamanımızın çoğu parklarda geçiyordu. Parklarda arkadaşlarımızla gün boyunca oturuyorduk. Şimdi ise kafelerde vakit geçiyoruz. Kafe, restoran ve lokantalarda yemek yiyip çay içmesini özlemişiz. Umarım bu pandemi en kısa zamanda sona erer ve yeniden eski günlere kavuşuruz.” dedi.

“YASAK SAATİ EN AZ 23.00’E ÇEKİLMELİ”

Vatandaşların ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten kafe, restoran ve lokanta işletmecileri, “Uzun zaman sonra iş yerlerimizde masaya servisin başlaması bizleri mutlu etti ancak bizim beklentimiz yasak saati 22.00’den en az 23.00’e çekilmeli. Pandemi sürecinde çok mağdur olduk. Bu anlamda bu beklentimizi yetkililerin dikkate almasını istiyoruz. Bu yasak saatinin uzatılması bizler için çok önemli. Yetkililer bu çağrımızı duysunlar bu yasak saati en az 23.00’e çekmeli.” diye konuştu.