Olay Karacasu ilçesi Yaylalı Mahallesinde meydana geldi. Evinde yalnız yaşayan 77 yaşındaki S.E. isimli kadını sabit telefondan arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtıp, “Bankada bulunan paranıza hırsızlar ele geçirdi. Bunları kurtarmamız için hesaplarınızı kontrol edeceğiz. Gece gelip size zarar verebilirler. Evinizdeki ziynet eşyaları ve paraları güvence altına almamız lazım” diye korkuttular. Yaşlı kadın, halk arasında bilinen adıyla değil de nüfustaki adıyla hitap edilmesi üzerine şaşırırken arayan dolandırıcılar kadının oğlunun adını da söyleyip güven oluşturdu. Kadınla ilgili bilgiler verip güven sağlayan dolandırıcılar telefonu kapattırmayarak konuşmayı sürdürdü. Evi bulamadıkları için yaşlı kadına üzerindeki kıyafetleri tarif ettirip markete gitmesini isteyen dolandırıcılar bu şekilde kadının evini tespit etti.

“KAPATMAK İSTESE DE TELEFONU KAPATTIRMADILAR”

Kadın eve geldiğinde telefonla konuşmaya devam ederken telefondaki kişi sözde bir emniyet personelinin eve gelerek evdeki ziynet eşyalarını alacağını söyledi. Sabah saat 10.00’dan 15.00’e kadar devam eden telefon konuşması sırasında kadının telefon konuşmasının uzaması üzerine, “Bunun faturasını kim ödeyecek, kapatalım artık” dediği öğrenilirken dolandırıcıların “Devlet ödeyecek” diyerek kadını rahatlattıkları ifade edildi. Kısa bir süre sonra yüzü maskeli ve başında şapkası olan bir genç eve gelip içeri girerek kadından evde bulunan altınları getirmesini istedi. Bu eşyaların fotoğraflarını çeken dolandırıcı ardından evden ayrıldı. Yaşlı kadın dolandırıldığını ise yarım saat kadar sonra eve gelen bir yakını sayesinde anladı. Kadının yaklaşık 150 bin lira değerindeki değerli eşyalarını kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara kaptırdığı öğrenildi. Olayla ilgili emniyete haber verilirken olay yeri inceleme ekipleri eve gelerek delil topladı.

“ARTIK BİR ÖNLEM ALINSIN”

Dolandırıcılarla ilgili henüz bir ize rastlanılamazken ülke çapında olduğu gibi Karacasu’da da artan bu tarz dolandırıcılık vakalarına karşı artık bir önlem alınması istendi. Yetkililer bu konularda uyarılarını yapsalar da yaşlılar bu tuzağa bir şekilde düşerken iş sebebiyle ilçe dışında yaşamak zorunda olan ilçe halkı yaşlı anne-babalarını yalnız bırakmaya korktuklarını dile getirdi. Dolandırıcıların telefon numaraları ve bunca kişisel bilgiyi nasıl ele geçirdiği kafalarda soru işareti yaratırken vatandaşlar bu konunun da üzerinde durulmasını istedi.