Karides çiftliklerinin kurulması için yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Tuzburgazı ve Doğanbey mahallelerine ziyaret gerçekleştiren Bülbül, şunları kaydetti: “İktidarın 19 yılda bırakmış olduğu miras JES çöplükleri. Toprağı, suyu ve havayı kirleten ve katleden JES’ler. Ülkemizde 60 tane JES var, bunun 30 tanesi Aydın ilimizde ve 6 tane de planlanan JES var. Bu JES’ler, yerden çıkardıkları akışkanları dejenere etmeyip toprağa veriyor, denetlenemiyor ve hidrojen sülfür ise vatandaşlarımızı, koronadan daha fazla etkiliyor. Yani Aydın ilimizde denetlenemeyen JES’ler var.”

“İKTİDARIMIZA NASİP OLACAK”

Bülbül, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçtiğimiz gün ilimize yetkili bakan geldi, bakan dedi ki, incire ve sağlığa yönelik JES’lerin hiçbir zararı yok dedi. Sayın bakan sen nerede yaşıyorsun sen gel o koku salıverildiği zaman gel Aydın’da evinin penceresini aç. Aydın merkezde Nazilli’de, Pamukören’de, Kuyucak’ta, Germencik ve İncirliova’da yaşayan vatandaşlarımız evlerinin camlarını açamıyorlar. O koku hidrojen-sülfür, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kanserojen madde olarak ilan edilmiş çok zehirli bir madde. Bu konu hakkında, ben mecliste soru önergesi verdim, bakanın bana vermiş olduğu yanıt ise, bu kokunun fıtrattan olduğunu söyleyen bakan bunu bildiği halde kendisi de ikrar ettiği halde gelip burada, incire ve insan sağlığına zararı yoktur diyebiliyor ve bunu söylerken de halka doğruyu söylemiyor.
Didim’de, Altınkum’da plajları şu anda bakanlık peşkeş çekmek istiyor. Didim ve Kuşadası’da yine devlet ve hazine arazileri bazı şirketlere peşkeş çekiliyor. Tabi ki yandaş şirketlere. Doğanbey ve Tuzburgazı mahallelerimizde de aynı işlem oluyor yani peşkeş çekiliyor. Burada çevre katliamı söz konusu. Burası bir cennet ve bir doğa harikası, Karina’nın güzelliğine bakın, bu güzelliği Milli Park ile sınırlı olan güzelliği ve burası birinci derece sit alanı, böyle bir güzelliğin yok edilmesine nasıl vicdanınız müsaade eder? Bunun için Aydın, bundan böyle Doğa ve çevre katliamları ile anılan bir il olmaktan çıkmalı ve bu çalışma da bizim iktidarımızda nasip olacaktır.’’