Aydın’ın Çine ilçesinde yıllardır faaliyet gösteren EYSİM Mineral Madencilik, ilçede dev yatırımı hayata geçirdi. Sektörünün önde gelen firmalarından biri olan EYSİM Mineral Madencilik, Çine’nin önemli yeraltı kaynaklarından biri olan kuvars madenini ana mamule dönüştürmek için EYSA kuvars plaka üretim fabrikasını düzenlenen törenle hizmete açtı. Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikanın açılışına AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Aydın Ticaret Odası Başkanı (AYTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Özden, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Kamyoncular Kooperatif Başkanı Mehmet Can, Çine Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çalışkan, Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nail Uzun, Çine Oto Galericiler Sitesi Toplu İşyeri Yapı Kooperatif Başkanı Mehmet Kocabıyık, AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, MHP Çine Kadın Kolları Başkanı Serap Çelikkan, mahalle muhtarları, iş adamları katıldı.

“ÜLKEMİZ İÇİN TAKDİRE ŞAYAN BİR DURUM”

Törende ilk konuşan Kaymakam Erdoğan, “Durmak yok yola devam” diyen iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Pandemiye rağmen bu yatırımları ülkemiz ve vatanımız için gerçekleştirmek gerçekten takdire şayan bir durum. Bizlerde devlet olarak iş adamlarımız için organize sanayi bölgesindeki çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. İlçemize büyük hizmetleri olan EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir Bey’e bu hizmet ve yardımlarından dolayı bir kez daha teşekkür ederim.” diye konuştu.

“FABRİKALARIN SAYISI ARTMALI”

Üretimin çok önemli olduğunu vurgulayan AYTO Başkanı Ülken, “Muhammet Demir Bey ailemizden biri. Aydın Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Muhammet Demir Bey’i çalıştırdığı insanlar, ekonomiye katmış olduğu değerlerden dolayı teşekkür ederiz. Çine’mizde ciddi yeraltı kaynaklarımız var. Dışarıya vermek çok kolay. Marifet burada işlemek. Ürünlere katma değer sağlamak. Bu gibi fabrikalarımızın sayısını artırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“YARI MAMULLERİ ANA ÜRÜN HALİNE GETİRMEKTEYİZ”

EYSİM Mineral Madencilik olarak Çine’ye yatırım yapmaktan mutluluk ve onur duyduklarını kaydeden EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, “Dünyanın en iyi kuvars ve felspat ocaklarının bulunduğu bir bölgedeyiz. Yıllar önce Çine’ye geldiğimde herhangi bir işlem yapılmadan yurt dışına götürülmekteydi. Ozan Arif’in şiirinde bahsettiği gibi hangi dağda hangi maden bulunur bizden daha iyi bilirler dediği gibi Belçika’dan iki firma Çine’de faaliyet gösteriyordu. Atatürk her fabrika bir kaledir onlara sahip çıkınız demiştir. Hüzünlenmiştim. Üretime ara veren Belçikalı firma satılığa çıkınca satın aldık. EYSİM olarak yaklaşık 150 kişiye istihdam etmekteyiz. Üretmiş olduğumuz yarı mamulleri ana ürün haline getirmekteyiz. Yüzde 95’i Çine bölgesinden çıkan kuvars, Almanya, ABD, İngiltere markası ile biliniyordu. Artık buradan çıkarılan madeni işleyecek, Türkiye’nin ve Çine’nin adını tüm dünyaya duyuracağız.” dedi.

“BU ÜLKE İÇİN TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

EYSA’nın açılış gününün farklı bir anlamı içinde barındırdığını dile getiren Demir, “31 Mayıs 2021 tarihinde açılıyor olması tarihte saklı bir zaferin işaretçisi. Ayrıca bugün anlamlı bir gün. 15 Mayıs İzmir’in işgalinden sonra sıra Aydın’a gelmiş. Halk Çine’ye sığınmaya başlamış, milli mücadele için çalışma başlatmıştı. Efeler, Yörük Ali Efe ve Kıllıoğlu Hüseyin Efe ile görüşmüş bir gün süre istemişlerdi. 31 Mayıs günü ise milli mücadele başlatılmıştı. Emperyalistler ile savaş sadece cephede değil ekonomik anlamda da devam etmektedir. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bu ülke için taş üstüne taş koymaya, taşlardan duvar örmeye ve o duvarlardan fabrikalar yaparak istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Her şey güçlü bir Türkiye için.” diye konuştu.

“İSTİHDAM YARATMAK İSTEYEN İŞ ADAMLARIMIZIN EMRİNDEYİM”

AK Partili Savaş "Çine’mizde çıkarılan madene katma değer katan ülke ekonomisine katkı sağlayan iş adamlarımızı tebrik ediyorum. OSB başladığında bazı kesimler hep hayal ürünü demişti. Geldiğimiz noktada OSB’miz büyümeye devam ediyor. Ülkemizin gelişmesi için üretim ve istihdam çok önemli. Çine’de doğan gençlerimizin yine ilçesinde doymasını hedefliyor bu anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir kez daha ilan ediyorum istihdam yaratmak isteyen bütün iş adamlarımızın emrindeyim” şeklinde konuştu.