AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. AK Partili Savaş, son olarak memleketi Çine’yi ziyaret etti. İlk ziyaretini AK Parti Çine İlçe Başkanlığı’na yapan Milletvekili Savaş, AK Parti Çine İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, AK Parti Çine Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, mahalle başkanları ve partililer tarafından karşılandı.

“ÇİNE’DEKİ BAŞARIYI YÜKSELTMEK İSTİYORUZ”

Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Kandemir, “Bu süre zarfında birlik ve beraberlik içinde çalışmak üzere bu yola çıktık. Önümüzdeki hedeflerimiz ilk önce 2023 yılında yapılacak seçim. Çine’de başarıyı daha da yükseltmek istiyoruz. Bu süre içinde ilçemize sağlık, spor ve eğitim açısından hizmetlerimiz olacak.” diye konuştu. Aydın ve ilçelerine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren AK Partili Savaş, “Aydın’da oto yol inşaatı başladı. İki yıl içerisinde bitecek. Şehir Hastanesi’nin temelini attık. Bin 400 yatak kapasiteli olacak ve 700 günde bitecek. Adliye Sarayımız proje ihalesi bitti, yapım ihalesi yakında yapılacak. İlçelerimizde de önemli işler yapıyoruz. Gölet ve baraj yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇİNE’YE YATIRIM YAĞACAK”

Çine’ye yapılan çalışmaları hakkında konuşan Milletvekili Savaş, “Çine’de Hükümet Konağımızı bitirdik. Sosyal Güvenlik Binamız hizmet veriyor. Hükümet Binamız güzel oldu. Geniş bir meydan istedik, ama olmadı. Çine’de yapacağımız çok işler var. Hastane temelini atacağız. Çok az bir zaman kaldı. Son aşamaya geldi. Ayrıca Çine’de Spor Bakanımızdan da sözünü aldık. Protokol yapılacak. Gençlerimiz için olimpik bir yüzme havuzu, gençlik merkezi ve 10 adet halı saha yapacağız. Bunların sözünü aldık. Cezaevi ile ilgili burada da bir projemiz var. Ceza evinin ihalesi bitti. Yakında sözleşmesi yapılacak ve inşaata başlanacak biz böyle bir projeyi hayata geçirmeden önce buradaki tüm sivil temsil kuruluşların temsilcileriyle ben önceden bire bir konuştum. Ben yaptım oldu mantığıyla biz hiçbir zaman iş yapmadık. Hepsi isteriz dediler. Cezaevi buraya yapılmazsa başka bir yer yapılacak. Yapacağımız çok işler var. Benim bu memlekete borcum var. Allah’ın izniyle nüfusumuz yükselecek. Çine kendi kendine yeten bir ilçe olacak. Bunu fazlasıyla hak ediyor” dedi.

“BAŞKAN DİNÇER BENİ BİR KERE ARAMADI”

2023 yılında yapılacak olan seçimin çok önemli olduğunu kaydeden Savaş, “2023 yılına giderken birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Bu seçim çok önemli. Geçmişte olduğu gibi şimdi ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Hedeflerini biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı uzaklaştırmak. Ama bugüne kadar bunu milletimiz izin vermedi. Bugüne kadar şer güçlerin hakkında geldik, bundan sonra da geleceğiz.” diye konuştu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i de eleştiren Savaş, “ Kalkınma yerelden başlar ama Aydın yerel yönetim anlamında hak ettiği hizmetleri alamıyor. 2017’de Çine’de doğalgaz başladı. Tam 4 yıl oldu sadece bin 300 haneye ulaşılmış. Şuana kadar bitirilmesi gerekirdi. Burada belediyenin engellemesi var. Doğalgaz vatandaşın konforu. Özellikle ev hanımları için çok önemli. Belediye içinde kolaylık. Odun ve kömür çöpünden ilçemizi kurtaracağız. Her zaman işbirliğine hazırım. Herkesin vekiliyim. Oturalım konuşalım. Bakın diğer muhalefet belediyelerinden geliyorlar, konuşuyoruz. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer Bey’i tanırız kendisini de severiz ama hiç Ankara’ya gelmedi. Bir günden bir güne şu projemiz var, şu sorunu çözelim diye bir kere bile olsun aramadı. Üzülüyorum.” şeklinde konuştu. AK Parti Çine İlçe Başkanlığı’nın ardından Savaş, Çine’de devam eden yatırımları yerinde inceledi.