Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş göreve seçilmelerinin ardından ilçede ortak akıl kurulması noktasında başlattıkları Didim Platformu çalışmalarının akamete uğratıldığını belirtti. Erbaş kentlerin artık tek başına rekabet ettiğini kaydederek, Vakıflar arazisiyle ilgili de Aydın BŞB’nin devreye girebileceğini dile getirdi.

“KISIR BİR SİYASET ALGISIYLA AKAMETE UĞRATILDI.”

Erbaş Didim platformu çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede “İlk yönetime geldiğimizde Didim Platformu çalışmamız oldu. Yerel seçime kadar bir yıl kadar da devam etti. Seçim dönemi akamete uğradı. Detayına girmeyeceğim. Size çok açık söyleyebilirim akamete uğratıldı. Bir şekilde, kısır bir siyaset algısıyla akamete uğratıldı. Burada amacımız kolektif aklı harekete geçirmekti. Ticaret Odasının kente yol köprü yapmayacağı açık. Bizim görevimiz kentin iktisadi ve sosyal gelişmesi için projeksiyon geliştirmek, ortak aklı bulmak. Kurum olarak da bir takım adımlardan dolayı demoralize edildiğimizi altını çizerek söylüyorum. Didim’deki kurumlar da gelişme olgunlaşma süreci yaşıyorlar.”dedi.

“KENDİ ÜRÜNÜMÜZÜ SATMAMIZ İÇİN FARKLILAŞMAMIZ LAZIM"

Erbaş, dünyada turizm başta olmak üzere artık kentlerin birbirleriyle yarıştığını kaydederek “Eskiden ülke ekonomileri vardı, sonra şirketler çıktı. Önümüzdeki 10 yıllarda kent ekonomileri olacak. Tüm dünyayla Türkiye turizmde rekabet ediyor ama her bölge, her destinasyon kendi özellikleriyle öne çıkmak istiyor. Kendi ürününü bir şekilde satması, alıcı bulması lazım. Yani farklılaşması lazım. “Başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin” diye bir nakarat vardı ya, kendimiz olmamız lazım. farklılaşmamız, kentimizi öne çıkartmamız lazım. Türkiye'de farklılaşarak öne çıkmış; Alaçatı, Kars, Bodrum gibi farklılaşmış örnekler var. Kuşadası turizmin göz bebeğiydi. İlk olmasına rağmen bugün Kuşadası o özelliğini kaybetmiş niye çünkü birtakım kentler çok doğru, az yanlış adım atmış, bazıları da çok yanlış, az doğru adım atmış. Bir kentin öne çıkması için vizyonu olmalı. Yöneticilerin birlikte hareket etmeli. Ticari hayata yön verenler birlikte hareket etmeli. Böyle olursa bir şeyler elde edilebiliyor. Ben bildiğimi yaparım diyorsak olmuyor. Karar alıcıları ikna etmemiz için yeni öneriler ile gitmemiz lazım. Yoksa körler sağırlar birbirini ağırlar olur. Karşıda karar veren merci de sizi dinlemeli. Bizde meselenin bütün boyutunda bir şey anlatmalıyız. Birlikte hareket etmenin bir zararı var mı? Birlikte hareket etmenin önündeki en büyük engel yüksek ego. Kişiler açısından söylemiyorum, kurumlar açısından söylüyorum. Farklı kişilerin, farklı kurumların, farklı sektörlerin farklı talepleri olabilir.” şeklinde konuştu.

“KAMUOYUNDA BİRLİKTELİK SAĞLANSAYDI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DEVREYE GİRERDİ”

Başkan Erbaş Vakıfların yeriyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesinin Aydın tekstil ve Kuşadası Tariş alanlarında attığı adımları örnek göstererek “Büyükşehir buraları aldı. Çok da doğru adımlardı bunlar. Didim'de neden almıyor. Böyle bir kamuoyu olmadığı için. Bunlar akamete uğratıldı. Bu birliktelik engelleniyor. Ticaret Odası olarak bir önyargımız yok. Kurumlara kurum olarak bakacağız, şahıs olarak bakamayız. Kurumun toplam kapasitesinden yararlanmak olarak bakacağız” dedi.