Aydın'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aydın Ticaret Odası'nda düzenlenen Aydın Enerji Koordinasyon Toplantısı'na da katıldı. Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, toplantıda bir araya geldiği Bakan Dönmez'e Koçarlı'ya doğalgaz verilmesi ile ilgili talebini iletti.

Bakanlık yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Kaplan, Bakan Dönmez’e Koçarlı halkının bir süredir büyük bir istek ve heyecanla ilçeye doğalgaz getirilmesini beklediğini, yüklenici firmanın da Koçarlı'ya doğalgaz gelmesine olumsuz baktığını anlattı. Anlatılanları dikkatle dinleyen Dönmez, ilgili birimlere gerekli talimatı verdi. Bakan Dönmez ile yaptığı görüşmenin ardından, açıklamalarda bulunan Başkan Kaplan, "Kendisinden Koçarlı’mızı 2024’te doğalgazla buluşturmanın sözünü aldık. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı ilçe merkezimizi doğalgaz gibi konforlu bir hizmetle buluşturmaya artık çok yakınız" dedi.

Koçarlı'da 2023'te başlaması planlanan alt yapı çalışmaları nedeniyle 2024 yılı itibariyle ilçe merkezindeki 5 mahalleyi, kademeli olarak doğalgazla buluşturacaklarını ifade eden Kaplan, destekleri için ilgililere teşekkür etti.