Baba Yusuf Ziya Yaman’ı misafir eden Rektör Aldemir, Huriye’nin eğitim masraflarının karşılanacağı sözünü verdi.

KOLTUK DEĞNEĞİNDEN KURTULMAK İÇİN AMELİYAT OLDU

Mersin'in Silifke ilçesinde liseyi birincilikle bitiren Huriye, üniversite sınavında elde ettiği derece ve okul birincisi kontenjanı ile iki yıl önce Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Kızları gibi ortopedik engelli Yaman çifti, okul hayatında tek başına zorluk yaşamaması için engelli kızlarının peşinden gelerek Aydın'a yerleşti. Tıp Fakültesi'ne başlayan kızı Huriye'nin yolcu minibüsüne binememesi nedeniyle baba Yusuf Yaman, engelli aracıyla kızını fakülteye götürüp getiriyordu. Bu yıl üniversitede uzaktan eğitime geçilmesiyle derslerini evden takip eden genç kız, okuldaki eğitmenlerinin tavsiyesiyle koltuk değneksiz ayağa kalkabilmek için bir dizi ameliyat oldu. Bacağındaki eğri kemiklerin kırılıp düzeltilmesinin ardından yatağa mahkum kalan Huriye'nin tüm ihtiyaçlarını annesi Naciye Yaman ve Silifke'den gelen arkadaşı karşılıyor. Ses Gazetesi’nden Huriye’nin okuma azmini öğrenen Rektör Aldemir, doktor olma hayali kuran genç kızın eğitim ve tedavi masraflarını kendisinin üstleneceği sözünü vermişti. Rektör Aldemir sözünü yerine getirmek amacıyla Tıp Fakültesi öğrencisi Huriye Yaman’ın babası Yusuf Ziya Yaman’ı makamında ağırladı.

‘ÖNCE İNSAN' PRENSİBİNİ BENİMSİYORUZ

Üniversitenin ‘önce insan' prensibini benimsediğini ve eğitimi herkesin eşit şartlarda alabilmesi için çalıştığını belirten Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Ben Huriye kızımızın azmine hayran kaldım. Üniversitemizde böyle azimli bir öğrencimizin olması beni çok mutlu etti. Huriye’nin eğitimini tamamladıktan sonra topluma çok faydalı bir doktor olacağına eminim. Kızımızın okuma azmi ve yaşama sevinci herkese örnek olmalı.” dedi.

ALDEMİR’E TEŞEKKÜR ETTİ

Raşitizm hastalığı nedeniyle ayakları doğuştan eğri olan Tıp Fakültesi öğrencisi Huriye Yaman’ın hayalinin doktor olmak olduğunu belirten Yusuf Ziya Yaman, kızının hayalinin gerçekleşmesi için verdiği desteklerden dolayı Aldemir’e teşekkür etti.