Aydın'ın Karacasu ilçesi merkez Kartalkayalıkları Yaylası’nda tesadüfen bulunan cisim, gök taşına benzeyen yapısıyla dikkat çekti. Bu cismi yanına alarak araştırmalara girişen ilçe sakinlerinden Deniz Güneş, yakın çevresinde sorduğu uzman kişilerden gök taşı olabileceği yanıtını aldı. Detaylı bir şekilde incelenmeyi bekleyen taş, demir gibi ağırlığıyla şaşırttı.

"ARAŞTIRILMASINI BEKLİYORUM"


Konu hakkında bilgi veren Güneş, "Bu taşı Kartalkayalıkları’nda yürüyüş yaparken buldum. Elime aldığımda bu boyutlardaki bir demirden de ağır olduğunu gördüm. Birkaç maden mühendisi arkadaşa sordum. Gök taşı olabileceğini söylediler. Yanıma aldım, birkaç kişiye gösterdim. Üzerinde sarı sarı altına benzer ne olduğunu bilmediğimiz mineraller var. 105 gram ağırlığında bir taş. Koleksiyoncuların ve bilim insanlarının ilgisini çekecektir diye düşünüyorum" dedi.

GÖK TAŞI NEDİR?


Gök taşı, gezegenlerin arasında hareket eden, tümüyle gaz durumuna geçmeden yeryüzüne ulaşan katı cisim, hava taşı, şimşek taşı, uzay taşı, meteor, meteor taşı, meteorit anlamına geliyor. İçerisinde birçok elementi barındıran ve tıp alanının yanı sıra farklı amaçlarla değerlendirilebilen gök taşının maddi değerinin de oldukça yüksek olduğu kaydediliyor. Uzmanlar binlerce liraya satılabileceği konusunda açıklamalarda bulundukları gök taşının bilimsel çalışmalar için de önem arz ettiğini dile getiriyor.