Didim’de eğitim sendikaları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki yetkili sendika tartışması, yeni bir boyut kazandı. Eğitim-Sen 1 üye fazlalığı ile yetkili sendikanın kendileri olduğunu açıklamıştı. Bunun ardından Eğitim-Bir-Sen Didim Temsilciliği’nin itirazda bulunup 3 üyelerinin kaydının yapılmadığını dile getirmesinin ardından toplantı yapılmıştı. Toplantı sonucunda Eğitim-Sen Didim Temsilciliği itirazın ve toplantının yapılmasının hukuki bir dayanağı olmadığını belirterek, gerek duyulduğu takdirde yargıya gidileceğini açıklamıştı. Süreçle ilgili yeni bir açıklama ise Eğitim-Bir-Sen Didim Temsilciğinden geldi.

"İTİRAZ KABUL EDİLDİ"

Temsilcilik tarafından yapılan açıklamada, yanlış hesabın Aydın’dan döndüğünü belirtilerek, “Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mayıs 2021 günü yetkili sendika belirleme işlemlerinde Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen arasında 1 üye gibi bir fark çıkmıştı. Fakat yaptığımız incelemelerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün teknik bir nedenden ötürü (4B Sözleşmeli Sendikalı Öğretmen Listesi) Eğitim-Bir-Sen üyesi üç üyenin hesaba katılmadığı görüldü. Yasal süre içerisinde itiraz yapıldı ve kabul edildi. İlimizin bazı ilçelerinde de benzer sorunlar yaşanmış, yaşanan bu yanlışlıklara yapılan itirazların kimi kendi aralarında çözüme kavuşturulmuş, kimi itirazlar da bir üst kurul olan İl Değerlendirme Kuruluna taşınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“EĞİTİM-SEN KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRDİ”

Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Fakat Didim’de Eğitim-Sen bu duruma yapıcı bir şekilde yaklaşmak yerine sanki ortada hukuk dışı bir gelişme ve baskı varmış gibi Didim kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş, mağdur edebiyatı yapıp bizlere hukuk dersi vermeye kalkmıştır. Anayasanın kendisine vermiş olduğu hakkı kullanarak sendikamıza üye üç öğretmenimizin hakkını koruyup kollamak için itiraz dilekçesi vermemizden daha doğal ne olabilir? Kaldı ki bu süreç sadece ilçelerde tamamlanmıyor. Bu sürecin İl Müdürlüğü, devamında ise Bakanlık basamağı bulunmaktadır.”

“YETKİLİ SENDİKA OLDUK”

Açıklama, şu şekilde sonlandırıldı: “Sonuç olarak bir üst kurul olan İl Değerlendirme Kurulunda aralarında Sendika İl Başkanlarının olduğu komisyonca itirazımızın haklılığı tescillenmiş olup, düzeltilen yeni üye sayısı ile Eğitim-Bir-Sen Didim’de tekrardan yetkili sendika olmaya devam etmiştir. Aynı toplantıda başka ilçelerde Eğitim-Sen ve diğer sendika üyeleri ile ilgili itirazlara Eğitim-Bir-Sen İl Başkanımız Fatih Taşpınar emeğe saygı ve sendikacılık onuru temelli bir yaklaşımla bu duruma destek vermiştir. Eğitim-Bir-Sen, milli irade, hak ve özgürlük mücadelesinin vazgeçilmez teminatı olarak ülkemizin bir değeridir. Sendikamız, bir milyonu aşkın üyesiyle ülkemizin en büyük Konfederasyonu olan Memur- Sen’in en büyük sac ayağıdır. Sendikamız salgın sürecinde Vefa Sosyal Destek Gruplarına katkı, öğrencilere yönelik destek ve eğitim çalışmalarından diğer hizmet sınıflarında yürütülen bütün faaliyetlere aktif katılım sağlamıştır. Büyümemize, güçlenmemize, yetkide istikrar sağlamamıza katkısı ve desteği olan herkese, bütün dava arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.”