15-21 Mayıs tarihleri arasında Aydın’da 100 binlik nüfusa karşılık gelen vaka sayısı 31.10 oldu. Bu zaman diliminde günlük yeni vaka sayısı 46 olurken, geçen haftaya göre vaka sayısı yüzde 16 azaldı. Tam kapanma sürecinin ardından başlayan kontrollü normalleşme adımlarıyla birlikte Türkiye'de koronavirüs vakalarında düşüş sürüyor. Vaka sayıları günlük 10 binin altına indi. Koronavirüs vakalarındaki azalış Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan illerin haftalık vaka sayılarına da yansıdı. Tabloya göre, koronavirüs ile mücadele kapsamında Aydın’da sonuç alındığı görüldü. Alınan önlemler ve vatandaşların sergilediği duyarlı davranış sayesinde Aydın’da 15-21 Mayıs tarihleri arasında her 100 bin kişide görülen vaka sayıları aşağıya doğru gidiyor.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 46

Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan 100 binlik haritaya göre 15-21 Mayıs tarihleri arasında Aydın’da 100 binlik nüfusa karşı gelen vaka sayısı 31.10 olarak açıklandı. Verilere göre nüfusu 1 milyon 119 bin 89 kişi olan Aydın'da günlük vaka sayısı 46 olarak gerçekleşti. Verilere göre 8-14 Mayıs tarihleri arasında yüz binde görülen vaka sayısı 47,36 olarak açıklanmıştı. Yüz binde vaka sayısında geçen haftaya göre yüzde 16 düşüş yaşandı. Geçen hafta açıklanan günlük vaka sayısı 80 kişiydi.

EGE’DE EN İYİSİ

Aydın, vaka sayısı bakımından geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Ege'nin en iyi ili olurken, Türkiye'de de 4’üncü sırada yer aldı. Ege'nin orta riski ifade eden sarı renkteki tek şehri Aydın oldu. Aydın’da vaka sayılarındaki azalmanın devam etmesi halinde önümüzdeki haftalarda mavi renkli düşük riskli iller arasında yer alacak. Mavi renkli iller normalleşme sürecine hızlı geçişyaparken bazı kısıtlamalardan muaf tutulması söz konusu oluyor.

HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, vaka sayılarının aşağıya doğru inmesinde emeği olanlara teşekkür etti. Vali Aksoy, Aydın’ın her hafta daha iyiye doğru gittiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığımızca açıklanan 15-21 Mayıs tarihlerini kapsayan haftalık pozitif vaka sayılarında Aydın, Türkiye'de en iyi 4. il konumuna ulaşmıştır. Bu noktaya gelmede emeği geçen bütün kişi ve kurumlara çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

SANA MAVİ YAKIŞIR AYDIN

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de, “Tüm emeği geçenlere teşekkürler. Rehavete kapılmadan, tedbirlere uyarak kazanan biz olacağız inşallah. Emeklerimizin ve sabrımızın karşılığını almaya az kaldı. Sana mavi yakışır Aydın” diyerek vatandaşlara teşekkür edip rehavet uyarısı yaptı.