Etkinliğe Didim Kaymakamı Halil Avşar, Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Filikçioğlu, Didim İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ufuk Kurucu ve basın mensupları katıldı. Etkinlikte ilk olarak Didim'de bulunan kapalı spor salonunun arka tarafına yapılması planlanan GEKA destekli EKO çadır ve karavan turizmi projesinden bahsedildi. Projeyle ilgili açıklama yapan Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu, “GEKA projesi kapsamında tırmanma duvarı, küçük çocuklara ve 50 yaş gruplarına dağcılık tırmanma eğitimleri verilecek. Zipline olacak. Macera parkı gibi küçük bir alanımız olacak. Bisiklet yolu, yürüyüş yolları olacak. Tesis içerisinde tenis kortu ve portatif yüzme havuzu da olacak. Böyle bir komplike yani karavanlı çadır kampının yapılacağı gençlik kampı gibi böyle entegre şekle dönüştüreceğiz. Portatif havuzda 5 Haziran'da yaz döneminde çocuklarımıza yüzme eğitimleri vereceğiz. Çok kompleksli bir yapı kazandırılacak.” dedi.

KAYMAKAM AVŞAR'DAN TEŞEKKÜR

İlçe Kaymakamı Halil Avşar ise, “Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı teşekkür ederim. Didim gençlik ve spor anlamında çok uzun süredir çeşitli faaliyetlere hakim olan bir yerdir. Bu anlamda yakın dönemde önemli projelerin olacağını tahmin ediyoruz. Özelikle GEKA projesi kapsamında İl Gençlik Spor Müdürlüğümüzün özel bir çabası söz konusu oldu. Şahsen kendilerine teşekkür ediyorum. Halı sahanın yakın dönemde inşaatının başlaması durumu söz konusu bunun sayısının biraz artması söz konusu. Gençlik Spor Merkezimizin yapılması da söz konusu. Onun da faaliyeti önümüzdeki günlerde ortaya konacak. Katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Didim malumunuz turizmi ile doğa durumuyla coğrafya konumuyla çok özeldir. Burada amacımız turizmin sadece 4 aylık bir süreç olmaması. Tüm dönemi yani 12 aya yayılması. Esnafın bu anlamda bütün müteşebbislerin önemli bir gelir elde etmesi. Bu anlamda bu çalışmaların meyvesini yakın zamanda vereceğini tahmin ediyoruz. Ben herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Didim ziyaretinin ardından Akbük Mahallesi'nde atıl bir şekilde bulunan izcilik kampının yenilenmiş son halini ziyaret eden Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından bakım ve onarım işlerinin yüzde 90'nının tamamladığını ve en kısa sürede hizmete geçeceğini belirtti.