Millet İttifakı Belediye Meclis üyeleri, Karacasu Belediyesi Meclis toplantısında hazırladıkları Zeki İnal hakkında kamu olanaklarını kendi menfaati için kullandığı ve kamu zararı oluşturulduğu yönündeki iddiaları da içeren denetim komisyonu raporunun okutulmaması üzerine, raporu basın açıklaması yaparak kamuoyuyla paylaşmış ayrıca Karacasu Kaymakamını da konu hakkında bilgilendirmişti. Millet İttifakı Meclis üyeleri Nail Kurt, Nuri Öncü, Erdinç Gümüş, İbrahim Kayahan ve Muammer Yıldız’ın hazırladıkları dilekçe ile Karacasu Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundukları öğrenildi. Denetim Komisyonu raporunda Belediye Başkanı Zeki İnal'ın kamu zararı oluşturduğuna yönelik iddialar dikkat çekerken, Millet İttifakı üyeleri ayrıca denetim komisyonu raporunu yok sayarak başka bir rapor hazırlayıp buna imza atan komisyon Başkanı MHP'li Mehmet Osan ve iki rapora da imza atan MHP'li üye Uğur Çoban hakkında da suç duyurusunda bulundu.

“KAYMAKAMDAN EVRAK GİZLEDİNİZ”

Mayıs ayı meclis toplantısında idari ve adli yönden suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Millet İttifakı üyeleri Muammer Yıldız, Erdinç Gümüş, Nuri Öncü, Nail Kurt ve İbrahim Kayahan; imzasıyla yazılı soru önergesini meclis başkanlığına sunmuştu. Meclis üyeleri önergesinde, “Kaymakamlık makamına 8 Nisan 2021 tarih ve 1089 sayılı yapmış olduğumuz bir dilekçe ile Karacasu Kaymakamlığı tarafından Belediye Başkanlığından 8 Nisan 2021 ve 659 sayılı yazı ile istenen kurumunuza vermiş olduğumuz 29 Mart 2021 tarih ve 802 sayılı evrak ve eklerinin denetim raporu başkanlığınıza ulaşmadığını beyan ederek Kaymakamlık makamına 9 Nisan 2021 tarih ve 861 sayılı yazınızla beyanda bulunmuşsunuz. 29 Mart 2021 tarih ve 802 sayılı evrak ve ekleri Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından başkanlığınızdan saklanmış mıdır? Eğer saklandı ise herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmadı ise Cumhurbaşkanlığının ilçedeki temsilcisi olan Kaymakamlık makamına hangi gerekçeyle yalan beyanda bulunarak evrak gizlediniz? Niçin denetim raporunda belirtilen suç unsuru konuları gizleme gereği duydunuz? Bu dört sorunun cevabını vermenizi rica ederim” ifadeleri yer aldı.

"RAPOR YOK SAYILDI"

Karacasu Belediye Meclis Başkanlığına sunulmak üzere Yazı İşleri evrak kayıt numarasıyla teslim edilen raporun yok sayılması ve Karacasu Kaymakamlığına böyle bir rapor olmadığı yönünde bilgi verilmesi şaşırtıcı bulundu. Kaymakam Ahmet Soley'in yaşanan gelişmelerin ardından nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu. Zeki İnal'ın meclis oturumlarında hazırlanan denetim komisyonu raporunu kabul etmemesi hakkında raporun kendisine değil Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edilmesini gerekçe göstermesi dikkat çekti.