CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Karabat ile Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, birtakım ziyaretler için Aydın’a geldi. Aydın ziyaretinde CHP’li vekiller, AYESOB’u ziyaret etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın da yer aldığı ziyarette CHP heyeti, AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan ve oda başkanlarının sorun ile taleplerini dinledi.

“FAİZSİZ KREDİ İSTİYORUZ”


Ziyarette konuşan Başkan Çetindoğan, esnafın yaşadığı sorunları dile getirerek, “Biz bir kereye mahsus, faizsiz bir kredi verilmesini talep ediyoruz. Bu krediyi de bir sene sonra ödemeye başlayalım. Bunu her defasında söylüyoruz. Yapılan yardımlar da hiç yoktan iyidir. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve bütün ilçe başkanlarımıza pandemi döneminde gösterdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu dönemde esnafı hiç yalnız bırakmadılar.” dedi.

“ESNAFA YIPRANMA VERİLMELİ”


Ziyarette milletvekilleri adına konuşan CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki hafta Aydın’da meslek odalarının, STK’ların başkanlarıyla buluşacak. Dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran ama yeteri kadar hazır olmayan bir süreci yaşıyoruz. Önümüzdeki hafta yeni bir yapılandırma geliyor, bu gelen onuncu yapılandırma. Ama hiçbirinde tahsilat oranı yüzde 60’ı bulmamış. Halkın kan alacak damarı kalmadı. Bir buçuk yıla yakın pandemi süreci yaşadık. Öncesinde de ekonomik kriz. Bana göre iki ya da üç yıl ödemesiz, faizsiz krediyle esnafa can suyu vermek zorunda. Esnafın mesaisi var mı, yok. Bu anlamda esnafa yıpranma verilmeli.” diye konuştu.
Başkan Çetindoğan ve oda başkanları desteklerinden dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. CHP heyeti, esnaf odasının ardından Aydın Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.