AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Didim’de süren ve başlatılacak yeni yatırımlarla ilgili olarak incelemelerde bulundu. AK Parti Didim İlçe Teşkilatını ziyaret eden Yavuz’u, İlçe Başkanı Maşallah Subaşı ile ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Ziyarette ilk konuşan İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, teşkilat olarak Ramazan ayında da alanlarda olduklarını kaydederek, “Bu süreçte en önemli müjdemiz Devlet Hastanemizin ek binasının yer teslimi oldu. Bu müjdeyi Didimlilere verdik ve artık sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Diğer yandan Ramazan ayında 2 binden fazla haneye ulaştık. Gönül seferberliğini sürdürerek, Ramazan ayının yardımseverliğini ve paylaşma hazzını halkımızla birlikte yaşadık.” dedi.


“24 BİN METREKARE 4 KATLI HASTANE YAPACAĞIZ”


AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ise iktidar temsilcileri olarak her zaman alanlarda olduklarını ifade ederek, “Bizler sürekli sahada olan insanlarız. Pandemi döneminde de alanlardaydık. Erken seçim var ondan sahadalar diyorlar ama erken seçim yok. Biz sürekli sahada olacağız. Bu süreçte Didim içinde güzel işler oldu. Hastaneyle ilgili uzun süren bir süreç tamamlandı. Bir takım kanuni süreçler oldu ama yer teslimi yapıldı. Hastanenin 27 Aralık 2022’de teslim tarihi olarak açıklandı ama bunu öne çekmeye çalışacağız. 75 yataklı ek hastanemiz 24 bin metrekare üzerinde en altı bodrum olmak üzere 4 katlı olarak yapılacak. 65 milyon TL’ye mal olacak.” diye konuştu.

“EMNİYET YATIRIMI ÖNCELİKLİ”


AK Partili Yavuz, Didim Teşkilatının Ankara ziyaretinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiklerini hatırlatarak, “Sayın Bakanımızdan Didim’e Kaymakamlık, Yeni Emniyet binası ve Altınkum polis karakolu için destek istedik. Görüşmelerimiz neticesinde Söke’ye yapılacak Emniyet binası yatırımı önceliğini Didim’e verilmesi talebinde bulunduk. Süreci başlattık.” dedi.

“SPOR YATIRIMLARI BAŞLIYOR”


Didim’deki spor yatırımları noktasında da projeleri takip ettiklerini kaydeden Yavuz, “Olimpik yüzme havuzu, Gençlik Merkezi ve 10 adet halı saha için Bakanımızdan gereken desteği aldık. Halı sahayı 15’e çıkarmak için çalışacağız. Gençlerimiz için yatırımları daha da önem vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
Didim 75. Yıl Sanayi Sitesinin mülkiyet sorununun da sanayi sitesi yönetiminin istediği şekilde yürüdüğünü dile getiren Yavuz, “Burayı da artık sahiplendirdik. Bakanlıkta çalışmaları istediğimiz gibi yürüyor ve kısa sürede tamamlanacak.” dedi.

“KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”


Didim’e yapılacak otogarın yer sorunuyla ilgili de değerlendirme yapan AK Partili Yavuz, “İstenilen yer Milli Emlak’ın yeri, Deniz başkanla yüz yüze görüştük. Bu projeyi yapacak olan Aydın BŞB ama Aydın BŞB verdiği vaatlerin yüzde 20’sini yerine getiremedi. Partiler farklı olabilir ama sonuçta Didim’e hizmet önemli ama 2014 ve 2019’da verilen sözler var ama bunlar olmamış. 2019 yerel seçimleri vaat verilmeden kazanıldı. Burayla ilgili tahsis süreci var. Kapımız her zaman açık” diye konuştu.

“SÖZ VERMEDİK AMA YARDIM EDECEĞİZ”


Didim Cemevinin tapu konusuyla ilgili de konuşan Yavuz, “Ben seçim döneminde söz vermedim. Elimizden geldiğince yardım edeceğiz dedim. CHP’deki bazı arkadaşlar bu konuda abuk sabuk konuşsallarda devlet kademesinde bunu muhataplarına konuyu ilettik. Bu konuda dedikleri şu biz bunu belediyeye verebiliriz, belediye de bunu bir bedelle onlar verebilir. Oranın sorununu da bu şekilde çözüme kavuşturacağız.” dedi.