Alınan bilgiye göre bugün saat 14.14’te 4.4, 14.18’de ise 4.3 büyüklüğünde üst üste 2 deprem kaydedildi. 4.3 büyüklüğündeki depremden 7 dakika sonra 3.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Depremler İzmir’in Seferihisar, Menderes ve Selçuk ilçelerinin yanı sıra Aydın’ın Kuşadası ilçesinde hissedildi. Depremin hissedildiği yerlerde kısa süreli panik yaşanırken, depremlerde can ve mal kaybının olmadığı açıklandı.

“KORKULACAK BİR ŞEY YOK”

Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremlerin geçen yıl İzmir'de meydana gelen 7 şiddetindeki depremin artçıları olduğunu kaydetti. İzmir ve Kuşadası’nda büyük deprem beklentisinin olmadığını dile getiren Ercan, "Bugün olan depremler 30 Ekim 2020’de olan 7 büyüklüğündeki depremin beklenen büyük artçılarıdır. Burada 5.9, 6’ya kadar artçılar bekliyordum, bunlar gelmedi. Bunların gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Zaman içinde bu gerginlikleri boşaltacaktır. Bu artçıların 2021 yılı içine sarkmasını bekliyorum. Bir yıl içinde bu büyüklükte ve daha büyük artçı depremler olması gerekiyor ” dedi.
Ercan, İzmir ve uzantısı Kuşadası'nda yıkıcı bir deprem beklenmediğini ifade ederek, "Bu büyüklükteki depremler yıkım yapmayacak, sadece korkutacak. Tabi haklı olarak insanlar bu depremlerin arkasından daha büyük bir deprem gelecek mi diye düşünebilir. Kaldı ki İzmir ve Kuşadalılar bu konuda çok kaygılılar. Benim böyle bir beklentim yok, rahat olsunlar. Şu anda maalesef birçok ağız deprem çığırtkanlığı yapıyor. Kaldı ki Kuşadası depremi de 30 Ekim'de olan depremdir. Bunun dışında yakın bir zamanda deprem beklenmiyor” diye konuştu. Ercan, vatandaşların rahat olmasını istedi.