19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla Didim Kent Meydanı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Çıplak, Didim Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ufuk Kurucu, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saat 10.30'da Kent Meydanı'ndaki törende Didim Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ufuk Kurucu tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

“SİZLERE EMANETTİR”

Törende konuşan Didim Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ufuk Kurucu, “Bugün, milletimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan, 19 Mayıs’ın 102. yıl dönümü. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.
Unutmayınız ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk Milleti’nin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 102. yıl dönümüne ulaşmanın, mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz. Bugün Bandırma Vapurunu da hatırlıyoruz hep birlikte. Bandırma Vapuru, bir birliğin bir bütünleşmenin sembolüdür. Milli şuuru, vatan sevgisini ve fedakârlığı anlatır. Bir ve bütün olmayı, birlikte hareket etmenin bir ulus doğurduğunu vurgular. Siz “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyen Atatürk’ün, Antepli Şahin’lerin, Sütçü İmam’ların, Hasan Tahsin’lerin, Seyit Onbaşı’ların; siz tarihi tarih yapan Barboros’ların, Ulubatlı Hasan’ların, Yavuz’ların soyundansınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.