Kuşadası İbrahim Zeki Emgin İlkokulu Müdürü Muzaffer Cesur ve Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu Müdürü Dilek Tekin'in kuruculuğunu yaptıkları proje kapsamında belirlenen konular üzerinden çocuklara değerler eğitiminin önemi eğlenerek, yaparak, yaşayarak öğretiliyor.

DEĞERLERİMİZİ YAŞAM İÇİNDE SORGULATMAYI ÖĞRETİYORUZ


İbrahim Zeki Emgin İlkokulu Müdürü Muzaffer Cesur yaptığı açıklamada, belirledikleri konularla ilgili değerler eğitiminin anlatıldığı proje sonunda 65 öğrencinin değerler ile ilgili yazmış oldukları hikayelerin kitap olarak basılacağını ve tüm öğrencilerin okuması amacıyla çoğaltılacağını söyleyerek, "Geleceğin büyükleri çocuklarımızı yaptığımız bu proje ile değerlerimizi, yaşam içerisinde davranışlarını sorgulayan, insanları olumlu yönde destekleyen, daha güzel ve yaşanılabilir yarınlar için hazırlamak gayreti içindeyiz. Değerlerimizin geçmişten bugüne bizim köklerimiz olduğunun bilinmesini istiyoruz. Köklerini sımsıkı tutan diğer yandan da evrensel olabilen, ufku geniş, önyargısız, bilgiye ve yeniliğe açık bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz " dedi.
Cesur, ayrıca projede görev alan İbrahim Zeki Emgin İlkokulu Müdür Yardımcısı Remzi Önler, sınıf öğretmenleri Cemil İlim Ercan, Sevil Batçıoğlu, Hilal Yılman ve Eylem Koç Gülenç'e, Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Serap Zor, Arzu Karadağ, Aslı Akyiğit ile bu zorlu pandemi döneminde görev alan 65 öğrenciye teşekkür etti.
Öte yandan MEB ve UNESCO’nun onayladığı ve okullarda kazandırılması desteklenen temel değerler ise, vatanseverlik, temizlik ve düzen, tutumluluk, yardımlaşma ve dayanışma, empati, özgüven, merhamet, sevgi, saygı olarak açıklandı.