Aydın Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Aydın İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından ortaklaşa yürütülen çok yönlü ve titiz çalışmalar sonucunda; aranmakta olan Zühal Özer, Güzelçamlı Mahallesindeki bir adreste yakalandı.
Yapılan istihbarat ve değerlendirmeler sonucunda bulunduğu yerin tespit edilmesi üzerine ekipler bahse konu adrese gece saatlerinde operasyon düzenlerken, Özer yakalanarak gözaltına alındı. Evde bulunan dijital materyallere el konuldu.
Zühal Özer gerekli işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, daha sonra adli makamlara sevk edildi.
Kripto para alım-satım platformu olan Thodex'de 400 bin kişinin hesabının bulunduğu, bunlardan 391 bininin aktif hesap olduğu ve borsada aylık 100 milyar liralık yani yaklaşık 12 milyar dolarlık işlem hacmi olduğu belirtiliyor. Şirkette yazılımcı olarak çalışan Oral Çınar, finans departmanında çalışan Rana Azap, geçtiğimiz günlerde yakalanmıştı. Zuhal Özer'in de Kuşadası'nda yakalanmasının ardından Faruk Fatih Özer dışında firari şüpheli kalmadı. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın buharlaştırıldığı ifade edilirken, Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakasının gerçekleştirildiği belirtiliyor. Kripto para borsası Thodex'le ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan Zuhal Özer, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.