Aralarında siyasi parti, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı Didim Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, İsrail’in Filistin’de uyguladığı saldırılar ve ortaya çıkan insanlık dramıyla ilgili olarak Kent Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ellerinde döviz ve pankartlarla platform üyeleri, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını Emekli-Sen Didim Şube yöneticilerinden Haydar Pınarbaşı okudu.

“FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ”


Pınarbaşı tarafından okunan basın açıklamasında, “İsrail’in Siyonist, işgalci, yayılmacı ve zalim yöneticileri, Filistin’de genç yaşlı, kadın çocuk demeden mazlum Filistin halkına yönelik başlattığı saldırılarını sürdürüyor. İsrail son 30 yıldır olduğu gibi, her fırsatta masum insanları çoluk çocuk demeden, kadın yaşlı demeden öldürüyor. Kendi topraklarında bulunan Filistinlilere saldırıyor. Filistinlileri evlerinden, topraklarından sürüp atmak istiyor. Son olarak işgalci Siyonist İsrail Devleti, Doğu Kudüs’te Filistinlilerin mülklerini gasp etmeye, yerlerine el koymaya çalışıyor. İşgalci İsrail askeri güçlerinin Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere karşı başlattıkları vahşi saldırı, Gazze’ye yönelik füze saldırılarıyla devam ediyor. Bu saldırılarda aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da olduğu onlarca Filistinli öldü, yüzlercesi yaralandı. İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesi ne kadar zorbaca olduysa, bu saldırı da o kadar zalimce yaşanıyor. ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, İsrail’in bugünkü saldırganlığını daha da cesaretlendiriyor. İsrail’in Filistinli çocukları ve masumları öldürdüğü bu son saldırısı karşısında dünya devletlerinin tepkileri ise son derece etkisiz ve günü kurtarmaktan başka kaygısı olmayan rutin açıklamalardan ibarettir. Filistin halkı bir taraftan işgal ve saldırı ile, diğer taraftan da salgınla uğraşıyor. “Kahrolsun ABD! Filistin halkının yanındayız”
Filistin halkı aynı zamanda dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınında en çok zarar gören en yoksul halkların başında geliyor. Sağlık sistemi felç edilmiş, su ve gıdaya erişim İsrail Siyonistleri tarafından engelleniyor. Özgürlük, barış, kardeşlik ve adalet Filistin’e ve tüm Ortadoğu’ya emperyalistlerle çıkar ve ticaret ilişkileri kuranlar ile değil, alınteri dökenlerle, işçi ve emekçilerle gelecek. Devletler ya açlıktan ya da dolaylı olarak sömürü ve zulmün safında, işçiler, emekçiler, yoksul halklar ise Filistin direnişinin yanında yer alıyor. Dünyadaki ve ülkemizdeki protestolara bakınca bu apaçık gözüküyor. İsrail Komünist Partisi ve Eşitlik Partisi (HADAŞ) günlerdir İsrail devletini ve saldırıları protesto ediyor. Yaşasın mazlum Filistin halkının direnişi! Kahrolsun ABD! Filistin halkının yanındayız. Filistin halkıyla enternasyonal dayanışma içindeyiz.” ifadelerine yer verildi.