İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Levent Güleçyüz'ü tehdit ettiği iddiasının gündeme gelmesinin ardından, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, yazılı açıklama yaptı.


"SADECE MAKAM İÇİN SİYASET YAPANLAR UNUTULMAYA MAHKUMDUR"


İlçesine hizmet etmede, siyasetin en etkili yollardan birisi olduğunu hatırlatan Celbek, partisinde siyaset yapan dava arkadaşlarına yönelik bir süredir hoş olmayan üslup ve davranışların sergilendiğini iddia etti. Görevlerin gelip geçici olduğuna vurgu yapan Başkan Celbek, "Ben belediye başkanıyım, şu koltuğa oturdum, bir daha bu koltuktan kalkmayacağım diye bir şey yok. Koltuklar bizlere hizmet yapmamız için verilen birer emanet. Son günlerde İncirliova Belediye Başkanı Sayın Aytekin Kaya’nın ağzından hoş olmayan bazı cümleler çıkıyor. Siyaset yapılırken elde edilen makamların milletin emaneti olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu emaneti namusumuz bilmeli hakkını vermek için var gücümüzle çalışmalıyız. Sadece makam için, güç zehirlenmesi geçirip, nefsini tatmin için siyaset yapanlar unutulup gitmeye mahkumdur" dedi.

"İNANDIĞIMIZI SÖYLEMEK ZORUNDAYIZ"


Başkan Celbek, yüreklerinden merhametin, beden dillerinden samimiyetin, yüzlerinden tebessümün eksik olmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki konuşmalarında da ifade ettiği ‘Haksızlık karşısında susarsanız dilsiz şeytan olursunuz’ kelimesi hala kulaklarımızda. Varsın bizim dilimizi kessinler ama bizler dilsiz şeytan olmayalım. Biz bildiğimizi de inandığımızı da söylemek zorundayız."

“TEŞKİLATIMIZ HER ZAMAN DİKTİR”


Meclis Üyeleri Levent Güleçyüz'ün kendisine yapılan tehditler karşısında yalnız olmadığını dile getiren Başkan Celbek, "AK Parti meclis üyelerimiz ve AK Parti İlçe Teşkilatımız her zaman diktir ve dik olmaya devam edecektir. İncirliova Belediye Başkanı Sayın Aytekin Kaya’yı yaptığı yanlışı fark edip AK Parti Teşkilatı’mızdan özür dilemeye davet ediyoruz" dedi.


“HALKIMIZIN HAKKINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


İlerleyen zamanlarda İncirliova Belediyesi'nin borçları, teşkilat olarak 2 yıllık icraatları ve İncirliova'ya kazandırdıkları projelerle ilgili basın açıklaması yapacaklarını kaydeden Celbek, siyaset yapmaya ve ilçe halkının hakkını korumaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.