İYİ Parti Karacasu Teşkilatı ilçede farklı bir esnaf ziyareti gerçekleştirdi. 17 gündür kapalı olan ve kapalı olmasa da pandemi sebebiyle işleri azalan esnafları ziyaret eden İYİ Partililer, 17 Mayıs’ta siftah yapan esnafa bir daha kapanma yaşanmaması için nazar boncuğu dağıttı. Esnaflarla sohbet edilip sorun talep ve beklentilerinin dinlendiği ziyaretlerde İYİ Parti İlçe Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Deliktaş, Başkan Yardımcıları Mustafa Gökçe, Hüseyin Özen, Bekir Ayyılmaz, Ali Çolak, Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Nail Kurt, Parti sekreteri Gani Şişman yer aldı. Ziyaretlerde halkın nabzını tutan İYİ Partililer vatandaşların taleplerini de dinledi.

“İYİ PARTİ OLARAK ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ”

Etkinlik hakkında konuşan Başkan Küpelioğlu, “Kovid-19 pandemisi ülkemizi çok etkiledi. Doğal olarak ülkemiz insanları gibi Karacasu’yu da etkiledi. İlçemizde en çok etkilenenler esnaflar oldu. Esnaflarımızın içinde uzun süredir kapalı olan internet cafeciler, kahvehaneler var. Berberlerimiz çok fazla etkilendi. Kırtasiyeler, konfeksiyonlar, tamirciler, saat tamircileri o kadar çok etkilendi ki bizler de esnaflarımıza hem moral vermek hem de yanınızdayız demek istedik. Esnaflarımıza nazar boncuğu dağıttık. Hem en kötü günümüz böyle olsun hem de bugünümüze nazar değmesin demek istedik. İYİ Parti olarak esnafımızın yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.

VATANDAŞ DERT YANDI

Ziyaretler sırasında bazı esnaflar 17 günlük kapanmadaki plansızlıktan dert yandı. Bu konuya değinen bir esnaf, “Tarlada çalışırken traktörüm arıza yaptı. Kaymakamlıktan izin alıp tamirci açtırdım. Bu kez yedek parça lazım oldu. Yani tarlada çalışmak serbestse nöbetleşe en azından bu işletmeler de açık olabilirdi. Daha planlı programlı hareket edilebilirdi” dedi. Bir başka esnaf da, “Bizim işletmemize günde 10 kişi gelir, onlar da tek tek gelir, 17 gün kapandık ama süpermarketlerde kuyruk olur, onlar hep açık” şeklinde dert yandı.