Germencik Belediyesi'ne ait çöp kamyonunun çöpünü yol kenarına döktüğü iddia edildi. Yayımlanan söz konusu haberi, Germencik Belediyesi yalanladı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Belediyemize ait çöp arabasının topladığı atıkları çevreye döktüğü iddiasıyla hazırlanan habere konu olay, yaklaşık 3 hafta önce bir takım sosyal medya hesapları tarafından da paylaşılmış, konuyla ilgili olarak gerekli incelemeler yapılarak doğru olmadığı yönünde gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır" denildi.

"BİZİM DÖNEMİMİZDE YAŞANMADI"

"Servis edilen fotoğraflar incelendiğinde söz konusu olay günü çekildiği iddia edilen fotoğraflarla, ekiplerimizin vakit kaybetmeden aynı gün çektiği fotoğraflar hiçbir benzerlik taşımamakta olup dolayısıyla bizim dönemimizde yaşanmış bir hadise olmadığı açıktır" değerlendirmesinin yer aldığı açıklamada, haberin yalan ve çıkar sağlama amacı taşıdığı öne sürüldü.

"ÇÖP DEĞİL, SÜPÜRGE ARACI"

Açıklamada, Germencik Belediyesi'nin katı atık konusuna gösterdiği hassasiyetle öncü belediyeler arasında olduğu dile getirildi. Habere konu olan aracın çöp değil, süpürge aracı olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Görevi sadece toz ve toprak süpürmek olan bir aracın işlevini bile araştırma gereği duymadan, bu denli bir iddiayı gündem haline getirmeye çalışmak güdülen maksatları açıkça ortaya koymaktadır" ifadeleri kullanıldı.