Antalya’nın Manavgat ve Serik ilçelerinde üretildiği iddia edilen sahte ballarla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, “Arı gibi muazzam bir canlıya nişasta bazlı şeker maddesi yedirerek sahte bal ürettikleri ve tağşiş yaparak ürettikleri bu sahte balları piyasaya sürdükleri yönünde ihbarlar aldık. Bilindiği gibi Gıda da taklit ve Tağşiş’i engellemek, bu eylemlerde bulunanlara ağır şekilde cezai müeyyideyeler uygulanan yeni bir yasa çıkardık. Çıkarmış olduğumuz bu yasa çerçevesinde, sahte bal üreten bu söz konusu arıcılara gerekli müdahalenin yapılabilmesi için öncelikle Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ile bir görüşme gerçekleştirdik. Ayrıca bu konuyu Bakan Yardımcımız Ayşe Ayşin Işıkgece’ye de direk ilettik. Kendisi bu konuyu hızlı bir şekilde gündeme aldı. Yılın dokuz ayını ülkemizin farklı yörelerinde polinasyonla tarıma destek veren, gerçek bal üreterek aziz milletimize şifa dağıtan namuslu arıcılarımızı da lekeleyen bu kişilere Bakanlığımızın talimatlarıyla gerekli soruşturma yapılması için Tarım ilçe müdürlerimiz, ilgili personelleri, İlçe jandarma ekipleri ile birlikte dün sabah itibariyle, bölgede denetim çalışmaları başlamış, devam etmektedir” dedi.

BALLAR İNCELENİYOR

Yapılan denetimler de söz konusu arıcıların kovanlarından ve ürettikleri ballardan alınan örneklerin gerekli incelemelerin yapılabilmesi için laboratuvara gönderildiğini ifade eden Yavuz, şunları söyledi: “Çıkacak sonuca göre gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Burada sahada yardımcı olan TAHAP yöneticilerine de teşekkür ediyorum. Bizim için en önemlisi insan sağlığıdır. Yıllarca bu millete bal adı altında sağlığımızı tehdit eden ürünler yedirdiler. Ama çok şükür, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin destekleriyle gıdada taklit ve Tağşiş’in önüne geçen yasayı çıkardık. Bu yasayla dedik ki, insan sağlığı ile oynayamazsınız. Eğer ki, siz insan sağlığı ile oynarsanız bunun karşılığında gereken cezayı çekersiniz. Şimdi bu söz konusu arıcıların ürettikleri ballar inceleniyor. Gelen ihbarlar doğru çıkar ve alınan numuneler de kanserojen madde tespit edilirse, bu kişilere gerekli cezalar şüphesiz uygulanacaktır.”

“HİÇ KİMSE İNSAN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATAMAZ”

Yavuz, gıda terörüne konusunda hassasiyetin hükümet olarak en üst düzeyde olduğunun altını çizerek, “Antalya’da cereyan eden bu olay ile ilgili gerekli hassasiyeti gösteren kıymetli Bakanlarımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Ayşe Ayşin Işıkgece’ye, İl ve İlçe Tarım müdürlerimize ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Başkan Erdoğan liderliğinde, bizim gıda terörü konusunda hassasiyetimiz hükümet olarak en üst seviyededir. Hiç bir kimse daha az maliyet ile daha çok para kazanacağım diyerek insan sağlığını tehlikeye atamaz. Buna asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.