Efeler ilçesi Kemer Mahallesi'nde aile işletmesi olan değirmen ve bakkalda babasına yardım ederken taşıdığı tuz çuvallarıyla haltere merak duyan ve bu spora başlayan 23 yaşındaki Ayşegül Çakın, şimdiye kadar ulusal ve uluslararası şampiyonalarda 50’ye yakın madalya kazandı. Madalyaları arasında bir dünya şampiyonluğu, 2 Avrupa şampiyonluğu ile birlikte Akdeniz Oyunları’nda altın madalyası bulunan Aydın’ın altın kızı Ayşegül, bu yıldan itibaren Milli Takım formasıyla büyükler kategorisinde boy gösterecek. Koronavirüs nedeniyle spor salonlarının kapanmasından sonra bir süre idmanlarını babasına ait değirmende yapan Ayşegül Çakın, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Dünya Şampiyonu Ayşegül Çakın Spor Salonu' ismi verilen salonda, önümüzdeki süreçte katılacağı şampiyonaların hazırlıklarına devam ediyor.

HEDEFİ YENİ MADALYALAR


Hedefinin büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Ayşegül Çakın, “Bu yıl hem Büyükler Avrupa hem de 23 yaş altında ülkemizi temsil edeceğim. Önümüzde Finlandiya’da yapılacak U-23 Avrupa şampiyonası var. Ardından Konya’da İslami Dayanışma Oyunları Şampiyonası’na katılacağım. Bu iki şampiyonada iyi dereceler elde ederek 2024 olimpiyatlarında Ay yıldızlı formayla yer almayı istiyorum. Ülkemize yeni altın madalyalar kazandırmayı hedefliyorum” dedi.

"MOTİVASYONUM ARTTI"


Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu’nun yaptığı jestin kendisini daha çok motive ettiğini dile getiren Çakın, “Başarılarımla Aydın’ın ismini duyurmaktan gururluyum. Bu başarılarımın sayesinde ismim, müdürlük tarafından spor salonuna verilmiş. Bu beni daha çok motive ediyor. Bana olan güvenleri boşa çıkarmayacağım. Haltere başlamamı sağlayan başta antrenörüm Yunus Emre Demirtaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu