Ülkenin çeşitli üniversitelerinden gençler, ‘Harçlığımı paylaşıyorum’ sloganıyla kampanya başlattı. Gençlerin öncülük ettiği iyilik akımı, ülkenin her yerine yayıldı. Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim gören ve burs alan öğrenciler, harçlıklarını Aydınlı öğrencilerle paylaşmaya karar verdi. Geçen yıl yapılan yağlı boya tablo haberlerinden etkilenerek Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı’yı bulan üniversiteli gençler, harçlıklarını bağışladı.

"HARÇLIKLARIMIZI KARDEŞLERİMİZLE HARCAYALIM İSTEDİK"

Üniversiteli gençler, kampanya ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık sebebiyle okullarımızda değil evlerimizde uzaktan eğitim görüyoruz. Dolayısıyla evde para harcayamıyoruz. Pandemi döneminde zor günler yaşayan birçok aile ve bu ailelerin çocukları var. İstedik ki harçlıklarımızı bu kardeşlerimizle birlikte harcayalım ve hepimizin bayramı mutlu olsun. Zaten bayramlar paylaşmak değil midir?"

BİN 334 ÇOCUK SEVİNDİ

Ülkemizin dört bir yanından dernek başkanı Fatma Yazıcı’ya ulaşan üniversite gençleri harçlıklarını Aydınlı çocuklarla paylaştı. Gençlerin duyarlılığını gören birçok meslek grubundan insan da bu iyilik hareketine dahil oldu. Çıkılan bu yolda tam bin 334 çocuk sevindi. Bir hafta boyunca köyleri, ilçeleri ve il merkezini dolaşarak tek tek tespit edilen çocuklara emanetleri teslim edildi.

UMUDUMUZ GENÇLERDE

İyilik akımını başlatan gençleri tebrik eden başkan Fatma Yazıcı, “Zor süreçten geçtiğimiz bu günlerde, uzaktan eğitim gören ve burs alan üniversite öğrencileri harçlıklarını Aydınlı çocuklarla paylaştı. Oyuncaktan, okuma kitabına, harçlıktan alışveriş kartına elimizden geldiğince çocukları sevindirdik. "Yarım elma gönül alma" dedik ve olmazsa olmaz çınarlarımız da unutulmadı. İyilik akımını başlatan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen gençlerimizi gönülden kutluyorum. Attıkları her adımda daima destekçisi olacağız. Kendileri zor durumda olmalarına rağmen bu akımda en büyük desteği veren çiftçi, arıcı ve esnaf kardeşlerimize sonsuz teşekkürler. Umudumuz kesinlikle gençlerde” dedi.