AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, kademeli normalleşme ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Esnaf ve sanatkarın bir türlü düzlüğe çıkamadığını söyleyen Başkan Çetindoğan esnafın son düzlükte olduğunu, gün geçtikçe ayakta kalmalarının zorlaştığını dile getirdi.

“ESNAF VE SANATKAR İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÇOK ŞEY VAR”


17 günlük tam kapanma sonrasında belirli tedbirler kapsamında esnafın açılmasını beklediklerini kaydeden Başkan Çetindoğan, “Bu süreçte vaka sayıları alt seviyelere indikçe bizlerde umutlanmıştık. Kafeler, kıraathaneler, restoranlar ve bir sürü meslek grubumuz yine yasaklara takıldı. Her konuşmamızda dile getiriyoruz ama 11 Mart 2020 tarihinde kapanıp daha hiç açılamamış birahane esnafımız artık bitmiş durumda. Kimse bu şartlarda ayakta kalamaz. Bizler her zaman hükümetimize, yapılan yardımlar için teşekkür ettik, yapılması gerekenler için sesimizi duyurmaya çalıştık ama 1 yılı aşkın süredir çalışmayan esnafı ayağa kaldırmak için kira desteği yeterli değil maalesef. Esnafımız için faizsiz ve ertelemeli kredi desteği istiyoruz” diye konuştu.

“ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”


Birikmiş kira borçları, fatura ödemeleri ve tekrar iş yerlerinin başına geçebilmeleri için artık gerçekten büyük bir desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Başkan Çetindoğan, “Umuyorum ki bu kısıtlamalar söylenildiği gibi 1 Haziran’a kadar geçerli olsun ve Haziran ayından itibaren tüm esnafımız işinin başına dönebilsin bizlerde artık bir nebzede olsa normal hayatlarımızı yaşamaya başlayabilelim. Türkiye’de aşılama hızının bir an önce artmasını istiyoruz. Çünkü bizi normalleşme aşamasına taşıyacak olan en önemli etkenlerden biriside aşılama olduğunu düşünüyorum. Temsilcisi olduğum esnaf ve sanatkar adına belirtmeliyim ki artık dayanacak gücümüz kalmadı, bizler son düzlükteyiz ve gün geçtikçe ayakta kalmamız zorlaşıyor.” şeklinde konuştu.