İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İl ziyareti kapsamında Nazilli’ye bağlı kırsal Yazırlı mahallesinde üreticilerle bir araya geldi. Bölgede üretim yapan çiftçilerin sorun ve taleplerini dinleyen Adnan Sezgin’e ziyaretinde Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk, Nazilli Belediye Başkan Vekili ve Nazilli Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Soner Yelkovan, İYİ Parti Nazilli Teşkilatı Kadın Politikaları Başkanı Gonca Yelkovan ve iyi Parti yönetim kurulu üyeleri yalnız bırakmadı.

“MAĞDURİYETİNİ GİDERMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Üreticiler, bu yaz yaşanması düşünülen kuraklık ve su sıkıntısı için Yazırlı ve Kırcaklı köyü arasına ve köy içine 2 adet sondaj kuyusu için talepte bulundu. Bölgedeki su sorunun çözümü için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Virüs, deprem derken kuraklık sorunu da ön plana çıktı. Maalesef bu konuda yeterli programlama yapılmadı. Sulama birliği ile görüşmemiz neticesinde bir çalışma yürütüyoruz. Encümende bu konuyu değerlendirmeye aldık. Kararı geçirdik, önerilen yerlerde kendi imkânlarımız dâhilinde gereken çalışmaları yapıp Sulama Birliği’ne devredeceğiz. Sulama Birliği de çiftçilerimizden ücreti karşılığında sulamasını yapacak. Çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“TARIM KONUSUNDA BÜYÜK ATILIMLARA İHTİYAÇ VAR”

AK Parti iktidarında 19 yılda ülkenin susuz bırakıldığını ifade eden İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, “Sadece Aydın değil, Türkiye genelinde bu sorunla karşı karşıyayız. Biz bu konuda iktidarı muhalefet olarak uyardık. Son olarak 2 ay önce Aydın’da kuraklık sorunu yaşanacağı ortaya çıkınca Çiftçilerimiz, gerekli tedbir alınmaması, yanlış idare ve kullanım yüzünden iflas noktasına geldi. Ben ilgili bakanlıklara konu hakkında soru önergesi verdim. Hiç tatmin edici cevaplar gelmedi. Meselenin özellikle Aydın gibi tarıma dayalı bölgelerde çok büyük soruna yol açtığını anlatmaya çalıştım. Türkiye’nin tarım konusunda daha büyük atılımlara ihtiyacı var. Mevcut sistemle bunu yapmamız mümkün değil. Bambaşka sulama metotlarına geçmemiz gerekir. Bunun için de büyük yatırımlara imza atmak gerekir ama tarıma yapılan yatırım hiçbir zaman karşılıksız kalmaz” dedi.

“TARIM TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR NİMET”

Umudun sadece yağmur olmaması gerektiğini belirten Milletvekili Sezgin, “Tarım Türkiye için büyük bir nimettir. Ancak yeterli değerlendirme yapılmıyor. Avrupa’nın en büyük tarım ihracatçısı ülke Hollanda’dır. Toplam yüz ölçümleri Konya ovasının 4’te 3’ü bile değil. Bu yüzden isteyerek, destek vererek bu duruma ulaşabiliriz. İmkansız bir şey istemiyoruz. Umudumuz yağmur olmamalı! Türkiye tarım konusunda kendi kendine yeten bir ülke konumundayken, bugün maalesef tarım haince ihmal edildiğinden ithalata dayalı bir ülke oldu. Buğdayı, tahılı bile ithal eder durumdayız. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu durum değişecek. Artık iktidardan bu konunun yanı sıra ekonomiden dış politikaya kadar her konuda olumlu bir şey beklemenin yanlışın ta kendisi olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ SOYDAŞLARIMIZ ZULÜM İÇİNDE”

Adnan Sezgin konuşmasının son bölümlerinde Türkiye gündemine dair açıklamalarda da bulundu. Sezgin, hükümetin Filistin meselesine olduğu kadar Doğu Türkistan’da eziyet altında tutulan Uygur Türklerini de önem vermesi istedi. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “Elbette Filistin’de yaşananlar Türkiye’nin meselesi ama biz iktidardan Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız için, zulüm altında olan Uygur Türkleri için de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Evet, Filistin Türkiye’nin davasıdır ve İsrail’in yaptığı fevkalade yanlıştır. Mescidi Aksa’mıza saldırılması kabul edilebilir değildir. Buna hepimizin tepki göstermesi gerekmektedir. Bu tepki ortaya konulduğunda her ne koşulda olursa olsun bu tepkinin eleştirilmesi doğru değildir” ifadelerini kullandı.

“19 YIL BOYUNCA FİLİSTİNLİLERİN DURUMU DAHA KÖTÜYE GİTTİ”

19 yıl önce Türkiye, Filistinlilere çok daha kuvvetli bir şekilde sahip çıkıyordu diyen Sezgin, “Filistinli kardeşlerimiz çok ağır eziyete tabi tutulmaktadır. Mescidi Aksa hepimizin kutsal mekânıdır. Ancak şunu eklemek istiyorum; 19 yıl önce Türkiye, Filistinlilere çok daha kuvvetli bir şekilde sahip çıkıyordu. Bir nevi Filistinlilerin hamisi konumundaydı ve koruyordu. Bakın 19 yıldan beri Filistin’in durumu çok geriye gitti. Filistin’i koruyoruz diye hamaset nutukları çeken iktidar, Filistinlilerin beklediği yardımı sağlayamadı ve 19 yıl boyunca Filistinlilerin durumu daha kötüye gitti” dedi.