Söke ilçesinde ölümcül kas hastalığı SMA tip 1 hastalığına karşı yaşam mücadelesi veren 2 yaşındaki İkra Deniz Pamuk’un gen tedavisinde kullanılacak Zolgensma ilacının ücretini toplayabilmek için Aydın Valiliği’nin izniyle bağış kampanyası başlatan Aydın Barosu, sosyal medyadan canlı yayın yapıp bağış topladı. “Her bağış bir nefes” sloganıyla Baro Genel Sekreteri Anıl Yetişkin’in gerçekleştirdiği canlı yayına Deniz bebeğin annesi Emel Pamuk da katılarak hayırseverlerden destek istedi.

ÇOK AZ ZAMANI KALDI

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, İkra Deniz Pamuk için yaptıkları canlı yayına ilginin oldukça fazla olduğunu belirterek, “Deniz bebek ölümcül kas hastalığı olan SMA Tip 1 ile mücadelesinde yardım bekliyor. İhtiyacı olan gen terapisini alabilmesi için çok az zamanı kaldı. Deniz bebeğe hayat olabilmek için kampanyanın öncülüğünü yaptık. Aydın Barosu intagram hesabından yaptığımız canlı yayınla hem meslektaşlarımızdan hem hayırseverlerden hem de kurumlardan kampanyaya destek istedik. Çok iyi bir yayın oldu. Paralar hesaba yatıyor. İnşallah bu kampanya ile Deniz bebeğin tedavisi için gereken para toplanır. Hayırseverler Deniz bebeğe İş Bankası TR24 0006 4000 0013 0221 3813 18 İban numarasına, alıcı Emel Pamuk adına Denizehayatol açıklaması ile destek olabilirler” dedi.

ÇERÇİOĞLU, “DENİZ’E YAŞAM OLALIM”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ölümcül kas hastası Deniz bebek için başlatılan yardım kampanyasına destek çağrısında bulundu. Hayırseverlere seslenen Başkan Çerçioğlu, “ Dayanışma yaşatır! SMA TİP1 hastası Deniz bebek için yapılacak olan dayanışma gecesine Aydın Baro Başkanlığı instagram hesabından katılabilirsiniz. Gelin Deniz'e hep birlikte yaşam olalım” ifadelerini kullandı.