Milano merkezli LODO Zeytin Rehberinde Didim Ziraat Odası Başkanlığı da yapan Hilmi Yıldırım’a ait Didim zeytin işletmeleri Didim'in En yaşlı türü olan Dilmit Zeytin çeşidinden üretilmiş extra virgin zeytinyağı ile yarı finale kaldı. Zeytin Dostu Derneği tarafından düzenlenen yarışmada ise Didim Ziraat Odası adına yapılan başvuruda anıt ağacına başarı sertifikası verilirken, yine Yıldırım’a ait Didim zeytin işletmelerinin ‘Didim kayı olive oil’ markası da başarı ödülü aldı. Bekir İşlek’e ait zeytinseli firmasının başarı sertifikasının yanı sıra Dünyanın en prestijli zeytinyağı kalite ödülünü alarak altın madalya kazandı.

Didim Ziraat Odası Başkanı ve Didim Zeytin İşletmeleri sahibi Hilmi Yıldırım “Dünyanın en iyi zeytinyağı üretiminde Eleme Gurme Projesi olan Lodo guide da zeytinyağımız yarıfinale kaldı. Lodo ailesine teşekkür ediyoruz. Dünyanın en iyilerinin arasında yarışmak gerçekten gurur verici. Extra sızma zeytinyağı üretiminde daha iyisi için öğrenmeye devam edeceğiz. Lodo guide 2021 paneli İtalya, İspanya, Kore, Yunanistan, Japonya ve Türkiye’den oluşan birbirinden profesyonel kendi ülkelerinin en iyi panel liderlerinden oluşan Jüri tarafından karar verilecek. Didim adına çok mutluyuz. Çünkü bu yarışmaya Didim'in en yaşlı türü olan Dilmit Zeytin çeşidinden üretilmiş extra virgin zeytin yağımızla katıldık. Umarım iyi bir sonuç elde ederiz.” dedi.
Didim Kaymakamı Halil Avşar ise “ İlçemizdeki tarımsal ürünlerin markalaşması konusunda son günlerde güzel gelişmeler yaşanıyor. Milano merkezli LODO Zeytin Rehberinde yarı finale kalan ve Zeytin Dostu Derneği tarafından yapılan yarışmalarda alanlarında ödül alan girişimcileri tebrik ediyor bu tür markalaşma faaliyetlerin önemini vurgulayarak devamını diliyorum.” dedi.