Ege Bölgesi’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Aydın’da son dönemde yağışların azalmasıyla yaz mevsiminde kuraklık yaşanması öngörülüyor. Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan üreticiler için yer altı kuyuları ve mevcut kuyuların açılmasına karar verildi. Kuyuların ardından tarımsal sulamanın devamlılığı için DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından 25 adet sondaj çalışması yapılacak.

“YAZ AYLARINDA TAMAMLANACAK”

Çalışmalar hakkında bilgiler veren AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, “İlimiz havzasında yaşanan kuraklık nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü tarafından 2021 yılı sulamasında uygulanmak üzere Kısıtlı Sulama Programı çalışmaları başlatılmış, Akçay, Aydın, Nazilli, Koçarlı ve Söke sulama sahaları içerisinde; kuraklık nedeniyle 2021 yılı sulama sezonunda geçici olarak yeni yer altı kuyuların açılması ve mevcut kuyuların kullanımı uygun görülmüştü. Tarımsal sulamanın devamlılığını sağlamak amacıyla Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğümüz imkanlarıyla ilimizde 25 adet sondaj çalışması yapılacaktır. Söz konusu çalışmaların ön hazırlığı devam etmekte olup, yaz aylarında tamamlanması hedeflenmektedir.” dedi.

“İSRAF ÖNLENMELİ”

Suyun vazgeçilmez bir nimet olduğunu ifade eden AK Partili Erim, “Yalnız yıllar geçtikçe bunun kıymetini daha iyi anlıyoruz. Gelecek nesillere bu toprakları bırakmak istiyorsak ivedilikle vahşi sulamadan vazgeçerek, modern sulama sistemlerine geçmeliyiz. Böylelikle hem israfı önleyerek kuraklığın önüne geçecek, hem de toprağımızı daha verimli kullanarak ürünlerimizi kaliteli yetiştireceğiz. Ben toprağın verimliliği açısından en verimli sulama sisteminin damla sulama sistemi olduğuna inanıyorum. Bakanlığımızın hibe destekleri ile beraber Ziraat Bankası'nın iki yıl ödemesiz sıfır faizli kredi destekleri var. Çiftçilerimize bu desteklerden yararlanmalarını öneriyorum.” diye konuştu.