Adalar'da, atlı fayton uygulamasına son veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, fayton sahiplerinden satın aldığı atlardan 100'ünü İncirliova Belediyesi'ne sahiplendirdiğini açıkladı. İncirliova Cumhur İttifakı da, atların durumu ile ilgili Belediye Başkanı İYİ Parti'li Aytekin Kaya'dan bilgi istedi.

"HAYVAN BARINAĞI DAHİ YOK"


Yazılı açıklama yapan AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu ittifakın parti yöneticileri ve meclis üyeleri, "Gün geçmiyor ki güzel ilçemiz İncirliova’da yeni bir skandal daha yaşanmasın. Develerle gündeme geldiğimiz ilçemizde, şimdi de atlarla gündeme geliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar’da son verilen fayton uygulamasının ardından ‘atları sahiplendirme’ projesi adı altında, atları dağıtma kararı aldı. Bu karar doğrultusunda, belediyeye ait bir hayvan barınağı dahi olmayan İncirliova Belediyesi’ne yapılan talep doğrultusunda 100 at teslim edildi ve teslim bilgisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfasında yer aldı" ifadelerini kullandı.


"RANTA MI KURBAN GİTTİ?"


Cumhur İttifakı temsilcileri, Başkan Kaya’ya, “İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’nca ilçemize at gönderildi mi? Gönderildi ise ilçemize kaç adet at gelmiştir? Söz konusu atları hangi evraklarla ve kim teslim aldı? Gönderildiği iddia edilen kulakları küpeli, çipli olması gereken atlar İlçe Tarım Müdürlüğü’ne kayıt ettirildi mi? İncirliova Belediyesi’nin bu atlarla ilgili bir projesi var mıydı? Atları vatandaşa dağıttıysanız belediyeler kanununun hangi maddesine dayanarak hangi evraklarla kim veya kimlere teslim ettiniz? Söz konusu atlar vatandaşa dağıtıldı ise İncirliova merkez ve mahallelerinde yaşayan ata ihtiyacı olan vatandaşları nasıl tespit ettiniz? Konu ile ilgili halkımıza duyuru yaptınız mı? Bu atlar nerede, yoksa atlar milyonluk ranta mı kurban gitti?” sorularını da yöneltti.