Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, Diyanet TV’nin Ramazan programları için dev gemi kiralamasını eleştirmiş, pandemi döneminde yaşanan sıkıntıları da dile getirerek ‘israf’ yapıldığına vurgu yapmıştı. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a, ‘Siz nasıl tanımlıyorsunuz bu israfı?’ şeklinde soru yönelten Alptekin’e AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’tan cevap gelmiş, Abak, “Diyanet TV’nin Türkiye Diyanet Vakfına ait bir kuruluş, vakıf ve vakfa ait TV kanalının yayın politikaları ve yaptıkları iktidarımıza mal edilemez” ifadelerini kullanmıştı. Mustafa Abak’a Diyanet Vakfı’nın vatandaşın zekâtından, fitresine kadar toplayan, SMS bağışı alan bir hayır kurumu olduğunu hatırlatan CHP Nazilli İlçe Başkanı Alptekin, yazılı basın açıklamasında bulundu.

“KİMMİŞ BU DİYANET VAKFI?”

Başkan Alptekin’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptım. Dedim ki; “Bu Diyanet TV’nin ramazan programı yapacağız diye dev gibi bir gemi kiralamasına ne diyorsunuz? Özellikle bay hesap makinası Mustafa Savaş sen ne dersin?” Cevap Savaş’tan değil mevkidaşım, AKP Nazilli ilçe başkanından geldi. Olsun, iktidar partisi temsilcisidir döner bakarız ne demiş. Ancak cevabı öyle bir cevap ki, şüyuu vukuundan beter mi denir, şecaat arz ederken sirkatin söylemek mi denir varın orasına siz karar verin. Şu yokluk günlerinde o yapılan israf değildir diyemiyor bir kere sayın başkan. Peki, ne diyor? Bizimle ne ilgisi var televizyon Diyanet Vakfı’nın diyor. E olabilir, o zaman biz de açar bakarız kimmiş bu Diyanet Vakfı?”

“İŞ YOK, AŞ YOK, AŞI YOK”

“Teknoloji gelişti, biraz zahmet etse kendi dahi bakar bulur” diyen Başkan Alptekin, “Bakın bu Diyanet Vakfı, her yolla vatandaşımızdan zekâtından, fitresine kadar toplayan, SMS bağışı alan bir hayır kurumu. Peki, başında kim var? İşte kritik cevap orada. Vakfın kendi sitesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na destek olmak gibi bir misyonları olduğu gibi, vakfın başkanı da Ali Erbaş. Vakfın ayrıca şirketleri dahi var. Peki, kimdir Ali Erbaş, tahmin edeceğiniz, ya da bildiğiniz gibi bugünkü Diyanet İşleri Başkanı. E hal böyleyken, vakfın yaptığı hükümetimize mal edilemez diyerek aslında bu israfı kabul eden Nazilli İlçe başkanı ne yapmaya çalışıyor? “Cambaza bak cambaza” tabi ki. Bakın AKP’nin bu memleketi getirdiği tablo bu. Esnafa, çalışana doğru düzgün bir ekonomik destek paketi hazırlamaktan aciz bir AKP hükümetinin Diyanet İşleri Başkanı’nın olduğu vakıf, adeta denize döküyor milletin yardımlarıyla oluşmuş bütçesini. Şimdi gemi kiralamayı, savurganlığı artık bir kenara bırakın da gerçekten memleketin ekonomisine can suyu verecek bir şeyler bulun. Artık siz de kabul ettiniz ki, memlekette iş yok, aş yok, aşı yok” ifadelerini kullandı.