Aydın'ın yetiştirdiği önemli devlet insanı merhum Başbakan Adnan Menderes'in adına doğup büyüdüğü Çakırbeyli Mahallesi'nin girişinde, Yassıada günlerinde hasretini belirttiği Çine Çayı'nın kenarına yaptırılan 3 katlı müze, açılışa hazır hale getirildi. Son olarak ışıklandırılarak güzel bir görünüme kavuşan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin, 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yıl dönümü nedeniyle Mayıs ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki haftalarda Muğla’nın Marmaris ilçesine tatile geleceği, tatilin ardından Aydın’ı ziyaret ederek müze ile birlikte Aydın’da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılışını gerçekleştireceği öğrenildi.

VALİ AKSOY, SON İNCELEMELERİ YAPTI


Öte yandan Aydın Valiliği de Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanının açılışı için hazırlıklara başladı. Valilikte gerçekleşen açılışla ilgili hazırlıkların ele alındığı toplantının ardından Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ve rekreasyon alanında incelemelerde bulundu. Müzenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Aksoy’un çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatını verdiği öğrenildi.

TARİH NETLEŞMEDİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aydın’a geliş tarihinin ise henüz netleşmediği öğrenilirken AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin açılışı için Aydın’a gelecek” dedi.